Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Nadúroda cuket na zahrádce vybízí zpracování a konzervaci plodů pro zimní využití. Cuketa zavařená pouze s trochou tuku je použitelná nasladko i naslano. Hodí se do polévek, dezertů i jako zeleninová příloha.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 657 kJ / 2 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,70 g |
Tuky | 122,00 g |
Vláknina | 140,00 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 72 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 210,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety oloupeme, podélně rozkrojíme a nejlépe pomocí lžíce vydlabeme vnitřky se semeny. Poté cukety nahrubo nastrouháme.
Krok 2: V širokém kastrolu rozehřejeme máslo s olejem a přidáme nastrouhané cukety. Promícháme a na středním plameni za neustálého míchání dusíme ve vlastní šťávě 10 minut.
Krok 3: Podušené cukety plníme do sklenic cca 0,5 cm pod okraj sklenice. Okraj sklenice očistíme a uzavřeme víčky.
Krok 4: Naplněné sklenice dáme do hrnce, napustíme vodu 1 cm pod okraj sklenic a sterilujeme 15 minut na 85 °C. Poté sklenice z hrnce vyjmeme.
Krok 5: Takto připravená cuketa se může použít do různých polévek, omáček i pod maso. Dá se také připravit jako sladký dezert s přidáním želatiny, smetany a ovoce.
Zveřejněno 21. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5N5v
Moje poznámka
Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5N5v
Nejnovější recepty
Topinky se zajíčky
Přidáno před 1 hodinou
Velikonoční lívance
Přidáno před 2 hodinami
Kinder mléčný řez
Přidáno před 2 hodinami
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 17 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 18 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 18 minutami
Čokoládová zmrzlina
Krys0760 před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 8 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 13 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 13 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 13 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 14 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 15 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 17 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 18 hodinami
Komentáře