Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Nadúroda cuket na zahrádce vybízí zpracování a konzervaci plodů pro zimní využití. Cuketa zavařená pouze s trochou tuku je použitelná nasladko i naslano. Hodí se do polévek, dezertů i jako zeleninová příloha.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 657 kJ / 2 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,70 g |
Tuky | 122,00 g |
Vláknina | 140,00 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 72 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 210,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety oloupeme, podélně rozkrojíme a nejlépe pomocí lžíce vydlabeme vnitřky se semeny. Poté cukety nahrubo nastrouháme.
Krok 2: V širokém kastrolu rozehřejeme máslo s olejem a přidáme nastrouhané cukety. Promícháme a na středním plameni za neustálého míchání dusíme ve vlastní šťávě 10 minut.
Krok 3: Podušené cukety plníme do sklenic cca 0,5 cm pod okraj sklenice. Okraj sklenice očistíme a uzavřeme víčky.
Krok 4: Naplněné sklenice dáme do hrnce, napustíme vodu 1 cm pod okraj sklenic a sterilujeme 15 minut na 85 °C. Poté sklenice z hrnce vyjmeme.
Krok 5: Takto připravená cuketa se může použít do různých polévek, omáček i pod maso. Dá se také připravit jako sladký dezert s přidáním želatiny, smetany a ovoce.
Zveřejněno 21. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5N5v
Moje poznámka
Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5N5v
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 7 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 16 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 18 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Můj linecký koláč
Neregistrovaný před 6 minutami
Hrnková bábovka
Neregistrovaný před 8 minutami
Milánské rizoto s hráškem
Neregistrovaný před 8 minutami
Bramboráky
Neregistrovaný před 12 minutami
Velikonoční ovečky
Neregistrovaný před 19 minutami
Bramborová polévka s houbami
Neregistrovaný před 21 minutami
Řezy Margot
Neregistrovaný před 22 minutami
Moravský králík
Neregistrovaný před 32 minutami
Makový koláč s jablky II
nosan1 před 33 minutami
Komentáře