Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na rozmarýnu

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie209 kJ /
50 kcal
Bílkoviny0,84 g
Tuky1,33 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme, část hrudi a vykostěnou páteř můžeme použít na vývar, kusy masa k pečení osolíme, posypeme česnekem a kmínem. Krok 2: Dno spodního pekáče vytřeme olejem, posypeme pepřem a na ně položíme kousky okořeněného masa, poklademe snítky rozmarýnu a podlijeme vývarem. Přiklopíme horním pekáčem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Krok 3: Pečeme cca hodinu a půl či déle, dokud maso nezměkne. Během pečení maso občas podlijeme výpekem, dvakrát otočíme, můžeme přidat i více vody, pokud se rychleji vypařuje. Krok 4: Podávala jsem jak s knedlíkem a červeným zelím, tak s lehkým zeleninovým salátem.

Zveřejněno 23. 8. 2020

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Maso je speciálně dělané bez použití oleje (i tak se nepřipaluje), aby ho mohli i lidé se sníženou funkcí slinivky, žlučníku a štítné žlázy, nebo pokud jen chceme držet "štíhlou linii" :), též soli je použito opravdu minimum. Dochutíme případně vice až na talíři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/py0N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/py0N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
králík, kmín celý, česnek sušený, vývar zeleninový, pepř čtyř barev, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu