Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horalkový dort

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 443 kJ /
3 930 kcal
Bílkoviny111,37 g
Tuky324,07 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 1,47 g
Sodík 973 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy137,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dno tortovej formy s priemerom cca 26 cm vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom. Krok 2: Horalky rozmixujeme a dobre premiesime s rozpusteným maslom. Rozložíme na dno formy. Masa je lepivá, pomôžeme si lyžicou namočenou do studenej vody. Predpečieme na 150°C 10 minút. Krok 3: Arašidy krátko opražímne nasucho a rozmixujeme.
Mliečnu čokoládu necháme roztopiť. Krok 4: Celé vajcia, štipku soli a cukor vyšľaháme na hustú penu. Krok 5: Pridáme za stáleho šľahania mascarpone, tvaroh, nátierku, rozmixované Horalky, arašidové maslo (izbovej teploty, lepšie sa všľahá), mleté arašidy a rozpustenú mliečnu čokoládu. Dobre vyšľahanú hmotu dáme na predpečené cesto a zarovnáme.
Pečieme na 150°C asi 40-45 minút (kontrolujeme upečenosť špilkou). Krok 6: Po vybratí z rúry ihneď ostrým nožom orežeme okraj okolo formy a prstenec odoberieme. Necháme dôkladne vychladnúť a potom ešte dáme do chladničky, najlepšie na noc. Až potom dáme tortu dolu z dna formy. Krok 7: Tortu potrieme tenšou vrstvou mascarpone. Horalky na ozdobu nakrájame na tenké plátky a prilepíme po obvode torty. Časť môžeme nadrobno narezať a vysypať povrch torty. Môžeme ale ozdobiť podľa svojej vôle.

Zveřejněno 23. 8. 2020

Poznámka autorky tejaja

Neviem, či v Čechách dostať Bánoveckú nátierku, ale môžete ju nahradiť inou pomazánkou bez príchute podobného zloženia: https://www.milsy.sk/mliecne-vyrobky/natierky/bano....

Recept mám od sestrinej kolegyne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Horalkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKXq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Horalkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKXq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Simona Skolakova: Urobil radosť, veľkú. Díky za milý komentár. ;-)

To je bomba;-):yes:nikdy by mi nenapadlo,že se dá udělat tak úžasný dortík,super;-):yes::yes:Hlavně,že udělal dceři radost:yes:

magdalenka: Jaromira18: Je to dobré, a to vravím ja, čo sladké nemusím.:-D:-D:-D Fakt chutné. Tortu som robila pre dcéru, ktorá Horalky miluje, kupujem ich pre ňu vo veľkom. :-D:-D

tejaja: bude to veľmi chutné. :yes:

Musí být moc dobrý.:yes::-K

Eja57: vlastně kecám ... Kolonády nejsou Opavia...asi naštěstí, proto jsou pořád tak dobré....

casino: Fotky neidú ani mne aj pri iných receptoch, už som to oznámila. ;-)

Eja57: Receptúra na Horalky Sedita a Horalky Opavia nie je úplne rovnaká. Poznať to jednoznačne na chuti. Okrem toho nemajú rovnakú gramáž. ;-)

MarcelaPa: neznám celý sortiment, ale Kolonády a Polomáčené jsou pořád stejně dobré, piškoty byly nějaký čas nic moc ale podle mne jsou jako bývaly.....

casino: kromě titulních fotek je to problém už od včera u nově vložených fotek....

casino: tentýž problém byl s fotkami u některých receptů už včera (např.Smažená uzená krkovice s Čedarem, obalená v kukuřičných lupíncích a bramborovo-mrkvová máslová kaše), asi se na to bude muset podívat admin.

Eja57: já také používám, i když bydlím v Česku, výrobky od Sedity, Opavia se hodně pohoršila, obzvlášť, když velkou část výroby přesunula do Polska.

...a mohu vědět proč už hodinu mi nelze, na rozdíl od jiných rcp, popatřiti zde na obrázky? :-)

Mohu vědět proč Horalky od Sedity a ne Opavie?

Suroviny:
máslo, vejce, sůl, cukr, mascarpone, tvaroh jemný, pomazánka, tyčinka horalka, máslo arašídové, nesolené arašídy, čokoláda mléčná, mascarpone, tyčinka horalka

Přidat fotografie receptu