Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechový páj

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 10 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 695 kJ /
3 990 kcal
Bílkoviny72,33 g
Tuky223,99 g
Vláknina21,03 g
Cholesterol 859 mg
Sodík 171 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy410,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku zpracujeme s máslem, solí a vodou na nelepivé těsto. Dáme do chladna na 30 minut odpočinout. Formu o šíři 28 cm vymažeme tukem a zapneme troubu na 220 °C. Vystřihneme z pečícího papíru kruh, široký 31 cm a těsto na něm přes folii vyválíme. Vyválený kruh dáme do formy papírem navrch, přimáčkneme silně k formě, papír stáhneme, těsto propícháme a dáme prudce zapéct na 10-15 minut na 220 °C. Krok 2: V míse smícháme polohrubou mouku, koření, sůl, nastrouhané ořechy a rozinky. Ve druhé míse vyšleháme bílky, 50 g krupicového cukru, ocet do hustého sněhu. Do další mísy dáme žloutky, 50 g krupicového cukru a vyšleháme do husté pěny, přidáme smetanu a rozpuštěné máslo. Po částech vmícháme směs z mouky a ořechů a nakonec zlehka vmícháme sníh. Krok 3: Těsto rozetřeme na předpečený korpus ve formě a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme nejdříve 10 minut, pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 30 minut. Necháme vychladnout ve formě a pak teprve krájíme a pocukrujeme.

Zveřejněno 23. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový páj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLYP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový páj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLYP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, rozinky, ořechy strouhané, koření do perníku, bílek, ocet, sůl, cukr krupice, žloutek, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu