Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová omáčka z tvrdých hub

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

StandaCB

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 727 kJ /
413 kcal
Bílkoviny14,28 g
Tuky20,47 g
Vláknina22,29 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 268 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy32,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné, omyté a nakrájené houby dáme vařit do hrnce (můžeme přidat trošku octa). Krátce povaříme, houby scedíme přes sítko a řádně propláchneme studenou vodou. Hrnec vypláchneme a naplníme novou čerstvou vodou. Toto opakujeme ještě 2x. Poté houby dáme stranou. Do hrnce dáme 300-400 ml nové čerstvé vody. Krok 2: Oloupeme cibuli, nakrájíme na hrubo, přivedeme vodu v hrnci k varu a dáme do něj cibuli, nové koření, pepř, bobkové listy a bujón nebo Podravku. Vaříme 20 minut. Krok 3: Poté vývar scedíme přes sítko, do vývaru přidáme houby a vaříme dalších 25-30 minut. Krok 4: Do hrnečku dáme smetanu, cukr, některé zahušťovadlo a trochu studené vody. Řádně promícháme a přidáme k houbám. Provaříme za stálého míchání dalších 10 minut.

Zveřejněno 26. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová omáčka z tvrdých hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1JRP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová omáčka z tvrdých hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1JRP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

bofinka: tak vune a chut hribu pri tolika koreni je asi irelevantni :)

StandaCB: v houbách toho stejně moc není...to ste na veľkom omyle. Napriek tomu, že obsahujú 80-90% vody, ten zvyšok je pre človeka dôležitý. ;-)

bofinka: jasně... :-D

StandaCB: Mela jsem na mysli jejich VUNI a CHUT ;-)

bofinka: jasně, a na mimibazaru jsou z toho nadšené... čím to asi bude? :-D
Takto jsem je dělal už vícekrát a je to velmi dobrý způsob. Nic neodchází do odpadu, neb v houbách toho stejně moc není... Např. lišky v sobě nemají takřka nic, a pokud by se po opuštění trávicí soustavy omyly a znovu použily, vyšlo by to úplně nastejno... :-D

magdalenka: aha, a já myslel, že ano.... viz: "proč ty houby tak trápíš"....

StandaCB: Jste dal recept pro ty, co nemaji radi houby:-?
Kdyz je takto priravite, je v podstate uplne jedno, zda jite varene slupky z brambor nebo houby 8-( , to nejlepsi odeslo do odpadu . . . .

StandaCB: ak niečo zverejníte, musíte rátať, že sa k tomu niekto vyjadrí. Komentáre pod receptom na to slúžia. Dotaz nie je kritika.

StandaCB: Tady na Topreceptech jsme si od začátku tykali,bylo to přátelské,ale vždy ve slušnosti:-K

Mňa zaujala posledná veta, povariť za stáleho miešania s pokličkou by asi nešlo, nie? ;-) Sorry. :-K

StandaCB: Dotaz není kritika...ani slovo o "hrozných receptech" jsem nepoužila...odkaz na mimibazar mi stačí, děkuji za odpověď.
Za tykání se omlouvám, je to tady jaksi zvykem, pokud jste si nevšiml, a ostatně i na jiných webech o kulinaření...
Přeji Vám ,aby se Vám tady na TOPkách líbilo, já Vás rozhodně dotazy obtěžovat nebudu. Hezký večer.

Eja57: Ach jo... :-(
Např. tady: www.mimibazar.cz/recept.php?id=8002
Já třeba naopak nekomentuji jiné recepty, protože každý má právo napsat ten svůj, a prostě je to jeho recept.
Já se jen divím, že tedy mé recepty čtete, když Vám připadají takové hrozné. Asi nemáte co dělat...
A také nevím nic o tom, že bychom si tykali... :-// :no:

:-O to je jak s těmi houbami v octu...proč ty houby tak trápíš:-? jestli tomu správně rozumím, tak houby 3x přivedeš k varu, propláchneš a dáš do čisté vody:-?:-O
Ano, každý máme své recepty, ale tady mě fakt zajímá PROČ....

Suroviny:
houba hřib, smetana zakysaná, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, bujón zeleninový, cukr, mouka hladká, jíška, houby sušené

Přidat fotografie receptu