Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí čabajská klobása bez startovací kultury

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie113 576 kJ /
27 145 kcal
Bílkoviny1 939,02 g
Tuky2 114,97 g
Vláknina23,78 g
Cholesterol 5,08 g
Sodík 53,87 g
Sůl10,00 g
Sacharidy76,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu nakrájíme na kostky 1/2-1 cm a 2/3 sádla na ½ cm kostičky. Krok 2: Bůček, odřezky z kýty a 1/3 syrového sádla pomeleme na masovém strojku přes 8 mm šajbu.
Přidáme všechno koření, důkladně promícháme, cca 20-30 minut a dáme do lednice.
Druhý a třetí den důkladně mícháme opět cca 20-30 minut. Krok 3: Nakonec narazíme do střev a necháme pověšené do dalšího dne pořádně oschnout.
Udíme 1 hodinu na 75 C° a dalších 6 hodin na 67C°.
Používám štěpky olše a švestky.

Zveřejněno 2. 9. 2020

Poznámka autorky medanek

Tento recept, s malou úpravou, jsem získala ze skupiny ,,Výroba domácích pochoutek aneb víme, co jíme.“

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí čabajská klobása bez startovací kultury

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q99l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí čabajská klobása bez startovací kultury

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q99l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji Maruško :-K:-K:-*

:yes::yes::yes:jak jinak - zase skvělý recept <3:-K

Suroviny:
kýta vepřová, bůček, sádlo, rychlosůl, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, kmín drcený, klobása

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu