Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vietnamská pánev s vepřovým masem

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 032 kJ /
725 kcal
Bílkoviny87,79 g
Tuky24,65 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 205 mg
Sodík 2,46 g
Sůl4,90 g
Sacharidy37,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do malé pánvičky nebo kastrolku dáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Opatrně přilijeme trochu horké vody a povaříme do husté tmavé omáčky, necháme zchladnout. Maso očistíme, nakrájíme na kostky a dáme do uzavíratelné misky. Ke karamelové omáčce přidáme rybí omáčku, nalijeme na maso, promícháme, uzavřeme a necháme uležet v chladu, nejlépe přes noc nebo aspoň několik hodin. Krok 2: Cibulky očistíme a nakrájíme na špalíčky, česnek, chilli a zázvor nasekáme najemno. Pánev Wok nebo jinou hlubokou pánev vytřeme olejem a rozehřejeme. Do pánve vložíme česnek, zázvor a chilli, přidáme maso a opékáme za stálého míchání doměkka. Přidáme cibulky a podlijeme vývarem nebo vodou, smíchanou se zbylou marinádou, citronovou šťávou a Solamylem. Krátce povaříme a podáváme s rýžovými, nudlemi posypané nasekanou cibulovou natí.

Zveřejněno 5. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamská pánev s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3LLM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamská pánev s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3LLM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Hella: :-) Moc děkuji a těším se na foto. Přeji krásný večer.

Určitě vyzkoušíme:-K

Suroviny:
kýta vepřová, cukr krystal, omáčka rybí, cibulka jarní, česnek, zázvor čerstvý, chilli paprika čerstvá, olej, solamyl, vývar, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu