Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

fb.lib fb.lib

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 035 kJ /
247 kcal
Bílkoviny13,51 g
Tuky0,84 g
Vláknina8,81 g
Cholesterol 2 mg
Sodík 162 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy43,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bramborové těstíčko :
Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme bílky, lisovaný česnek, sůl, 2 lžíce mléka a mouky jen tolik, aby vzniklo zahoustlé těstíčko. Dobře vše promícháme. Krok 2: Řízky naklepeme vlhkou paličkou, osolíme a okořeníme. Obalíme v bramborovém těstíčku a opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji na teflonové pánvi (na vzduchovém polštáři). Krok 3: Jako přílohu brambory, bramborová kaše, hranolky atd. Dá se podávat i s houskovým knedlíkem se zelím, jak řízek mnichovský.

Zveřejněno 10. 9. 2020

Poznámka autora fb.lib

Recept je z 80. let minulého století, kdy se bojovalo proti cholesterolu a žloutky se vyřazovaly z vaření. Místo dvou bílků můžete použít 1 větší vejce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzK2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzK2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řízek vepřový, mouka hladká, olej, sůl, brambory, bílek, česnek, mouka polohrubá, mléko, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu