Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldový borůvkový koláč

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

dvevtroube dvevtroube

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 356 kJ /
2 714 kcal
Bílkoviny62,63 g
Tuky70,95 g
Vláknina53,80 g
Cholesterol 194 mg
Sodík 179 mg
Sůl0,73 g
Sacharidy429,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypte obě mouky, prášek do pečiva a cukr. Všechny suché suroviny promíchejte a přilijte mléko. Ze všech surovin vypracujte těsto. Těsto by nemělo být příliš tuhé, takže pokud je potřeba, přilijte ještě trochu mléka. Těsto by mělo být lité. Krok 2: Hotové těsto vlijte do vysypané a vymazané koláčové formy a stěrkou ho rozetřete do stran. Povrch těsta zasypte borůvkami nebo jiným drobným ovocem. Množství borůvek jsem dala od oka, ale rozhodně jsem na nich nešetřila. Krok 3: Koláč dejte zatím stranou a připravte drobenku z mouky, cukru, skořice a másla. Připravenou drobenkou zasypte celý koláč. Krok 4: Koláč vložte do předehřáté trouby na 180°C a pečte ho 45 minut. Po upečení nechte koláč zcela vychladnout.

Zveřejněno 11. 9. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldový borůvkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLVW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldový borůvkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLVW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
borůvky, mouka špaldová celozrnná, mouka špaldová hrubá, prášek do pečiva, cukr třtinový, mléko, mouka špaldová hrubá, cukr třtinový, skořice, máslo

Přidat fotografie receptu