Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře à la posvícenská husa s jablky

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

taddy1 taddy1

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 178 kJ /
521 kcal
Bílkoviny3,90 g
Tuky2,08 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy87,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře osolíme a okmínujeme zvenčí i zevnitř více, než obvykle (cca dvojnásobně). Pod kůži prsíček vsuneme po plátku špeku, aby prsíčka po upečení byla šťavnatá. Kuře naplníme čtvrtkami jablek i se slupkou, pouze zbavených jádřinců, podlijeme 1 dl vody a dáme pod pokličkou do trouby péct cca na 180 stupňů. Krok 2: Po dvaceti minutách pečení kuře vyndáme (mělo by být nafouklé) a podlijeme černým pivem. Vrátíme do trouby a pečeme zakryté dále, cca 40 minut. Krok 3: Sundáme pokličku, teplotu trouby zvýšíme na 200 stupňů a dopékáme kuře do zlaté barvy za občasného přelévání šťávou. Krok 4: Upečené kuře vyjmeme a naporcujeme. Jablka propasírujeme přes cedník do šťávy. Podáváme s knedlíkem a zelím.

Zveřejněno 13. 9. 2020

Poznámka autorky taddy1

Velké kuře má dostatek vlastního sádla, které se vypeče. Proto kromě plátků slaniny k prsíčkům žádný tuk není třeba přidávat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře à la posvícenská husa s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lrZ6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře à la posvícenská husa s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lrZ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dělám občas podobně, je to moc dobré! ;-)<3:yes: Všem, kdo ještě nevyzkoušel vřele doporučuji!;-):-K<3

Suroviny:
kuře, jablko, pivo černé, sůl, kmín celý, špek

Přidat fotografie receptu