Suroviny
Porce: 4 až 6 podle velikosti
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 011 kJ / 1 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,50 g |
Tuky | 85,51 g |
Vláknina | 6,20 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 3,84 g |
Sacharidy | 19,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvičce osmahneme cibuli, když začne zlátnout přihodíme klobásu a necháme chvilku odležet.
Krok 2: Oloupeme cuketu, vydlabeme z ní semínka, poté nastrouháme a vymačkáme vodu. Přihodíme osmahnutou cibuli a klobásu.
Krok 3: Přidáme sůl, pepř, majoránku, lehce provensálského koření, česnek a nastrouhaný sýr.
Krok 4: Podle hustoty přidáváme strouhanku. Těsto by nemělo být úplně řídké, ale také ne takové, aby v něm stála vařečka.
Krok 5: Hotovou směs vylijeme na plech s pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů.
Krok 6: Pečeme cca 45 minut a když začne nádivka zlátnout, vyndáme ji z trouby.
Zveřejněno 14. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová nádivka / placka podle Eduarda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3Rz
Moje poznámka
Cuketová nádivka / placka podle Eduarda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3Rz
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 4 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 22 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 23 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtové langoše
Neregistrovaný před 23 sekundami
Babiččina bábovka
Neregistrovaný před 1 minutou
Kefírová buchta šťouchaná
MonkaF před 3 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Neregistrovaný před 18 minutami
Salát Coleslaw
Neregistrovaný před 20 minutami
Pohankové lívance s jablky a skořicí
Neregistrovaný před 22 minutami
Vinná klobása s cibulovo-hořčičnou omáčkou
Neregistrovaný před 23 minutami
Krůtí roštěná
MonkaF před 23 minutami
Muffiny s čokoládou a banánem
Neregistrovaný před 24 minutami
Ovesné sušenky s jablky
Neregistrovaný před 26 minutami
Suroviny:
cuketa,
vejce,
sýr gouda,
cibule,
klobása,
česnek,
strouhanka,
sůl,
pepř,
majoránka,
koření provensálské
Komentáře (2)