Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové řezy s kávovým krémem a čokoládovou polevou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 892 kJ /
6 906 kcal
Bílkoviny93,62 g
Tuky386,02 g
Vláknina26,30 g
Cholesterol 1,61 g
Sodík 881 mg
Sůl2,15 g
Sacharidy751,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus:
Do mísy od robotu dejte vejce, začnete je šlehat a přisypte cukr. Vejce s cukrem vyšlehejte do nadýchané pěny. Mezitím v misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a kakao. Pokud máte ve směsi hrudky, vše prosejte přes síto. Nebo to udělejte hned na začátku a ušetříte si tím práci navíc.
Dále připravte mléko a olej a obojí vlijte do vyšlehané pěny. Přisypte třetinu moučné směsi a vše již ručně důkladně promíchejte. Dejte pozor, aby se mouka neusazovala na dně nádoby.
Hotové těsto vlijte na plech o velikosti 30x20 cm. Dno plechu vymažte tukem a vysypte moukou nebo použijte pečicí papír. Plech vložte do předehřáté trouby na 175°C a korpus pečte 20 - 25 minut. Upečení zkuste na špejli. Krok 2: Krém:
Připravte mísu a do ní vložte mascarpone, ke kterému přisypte cukr a vše míchejte, dokud se suroviny nespojí v hladkou směs. Bokem dejte dotuha vyšlehat 33% smetanu. K mascarpone přidejte 2 lžičky rozpustné kávy a opět vše smíchejte. Hotovou šlehačku přendejte do mísy k mascarpone a umíchejte krém.
Na vychladlý korpus naneste krém a rovnoměrně ho rozetřete. Plech uložte na několik hodin do lednice nebo alespoň na 10 minut před nalitím polevy do mrazáku. Krok 3: Poleva:
Na polevu v rendlíku rozpusťte máslo. K rozpuštěnému máslu nalijte mléko, přidejte kakao a moučkový cukr. Ze všech suroviny zamíchejte hladkou polevu. Pokud by byla poleva příliš hustá, přilijte do ní ještě trochu mléka. Krok 4: Připravte plech s korpusem a krémem a nalijte na něj polevu. Je potřeba pracovat rychle, protože poleva je teplá. Proto jsem plech měla na chvíli v mrazáku. Jakmile máte polevu rozetřenou, uložte plech do lednice a vše nechte důkladně zatuhnout.

Zveřejněno 17. 9. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové řezy s kávovým krémem a čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3pR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové řezy s kávovým krémem a čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3pR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Já jsem nedávala moc kakaa to kvůli mým chlapům, oni moc kakao do korpusu nechtějí, tak jen tak na oko. Já jsem si korpus prokrojila. Jinak řezy jsou vynikající. ;-) Všichni kdo ochutnaly si pomlaskávali.:-D Doufám, že nebude vadit, že jsem to trošku provedla podle sebe.:-)

To se mi moc líbí, snadné, , z běžně dostupného materiálu a od tebe určitě moc dobré! :yes::-K

Suroviny:
cukr krupice, mouka polohrubá, mléko, olej, kakao, vejce, prášek do pečiva, smetana, mascarpone, cukr moučkový, káva rozpustná, cukr moučkový, máslo, mléko, kakao

Přidat fotografie receptu