Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

„Chocoflan”- jemný dezert s karamelizovaným cukrem a čokoládovým piškotem

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ilacek Ilacek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 346 kJ /
4 146 kcal
Bílkoviny114,61 g
Tuky189,80 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 1,03 g
Sůl2,52 g
Sacharidy485,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív na pomalém ohni v nepřilnavém kastrůlku rozpustíme cukr a mícháme, dokud nedostane světle hnědou barvu (nesmí mít hodně tmavou barvu, protože zhořkne). Zkaramelizovaný cukr nalijeme do vyšší obdélníkové formy o průměru 25x15 cm a rychle rozetřeme po celém dně, než cukr ztuhne (forma nesmí být otevírací! - já měla skleněný pekáč). Krok 2: Pak připravíme světlou vrstvu: Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme mléko a vanilkové aroma. Tuto velmi tekutou směs nalijeme do pekáče přes karamelizovaný cukr. Krok 3: Následuje tmavá vrstva: Vejce vyšleháme s cukrem a olejem, přidáme mléko, rumové aroma, mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Tuto výrazně hustší směs nalijeme rovnoměrně do pekáče přes vaječnou směs (nelekejte se, že se tmavé těsto potopí, při pečení a následném chladnutí se vrstvy pěkně srovnají). Krok 4: Před vložením do trouby pekáč vložíme do jiného většího, hlubokého pekáče, do kterého nalijeme studenou vodu (proto aby se dezert upekl rovnoměrně a nebyly v něm bubliny). Takto vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme přibližně 45-60 minut. Krok 5: Po upečení vyjmeme menší pekáč z pekáče většího, ve kterém je voda. Dezert přikryjeme potravinářskou folií a necháme chladnout při pokojové teplotě (přibližně hodinu a půl). Poté sejmeme potravinářskou folií a nožem dezert oddělíme od okrajů pekáče. Na pekáč přiklopíme obdélníkový tác a dezert obrátíme. Tác s dezertem vložíme do lednice a necháme minimálně 3 hodiny uležet (nejlépe však přes noc).

Zveřejněno 21. 9. 2020

Poznámka autorky Ilacek

Tento dezert je trochu neobyčejný, ale není moc obtížný na přípravu. Nejtěžší je čekání, než se uleží v lednici :) Výsledek ale stojí za to, je moc dobrý, jemný a lahodný, podle mě to je jeden z nejlepších dezertů, které jsem jedla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Chocoflan”- jemný dezert s karamelizovaným cukrem a čokoládovým piškotem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLZV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Chocoflan”- jemný dezert s karamelizovaným cukrem a čokoládovým piškotem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLZV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

magdalenka: Ano, karamel nalijeme rovnou do formy, pečící papír není potřeba:-8

Prosím, príprava úplne bez pečiaceho papiera, karamel rovno dať do formy? Ďakujem.

Krásné a neobvyklé! <3:yes:

Vypadá úžasně a určitě tak i chutná :yes::yes::-K

Zrovna přemýšlím, co upeču o víkendu. Tak to zkusím. Za mě super

magdalenka: bude to moc dobré...až vymyslím, jak nahradit karamelovou vrstvu - pečícím papírem???- tak určitě vyzkouším ( trocha karamelu do základu svíčkové nebo rajské ano, ale sladký dezert s karamelovou chutí odjaktěživa prostě ne...)

Manavalu: já to vidím:-D:-D:-D:-D:yes:asistenta v kuchyni:-D

Nejdřív jsem spálila karamel. Naštěstí ten druhý byl dobrý. Pak se vzbudil dvouletý bráška a strašně řval. Tak šel dělat chocoflan. Pak šlo všechno podle plánu. Když se dezert chladil vzal malý plastovou mrkev a udělal do piškotu díry. Asi už měl hlad. :-D
Tak jsme si kousek zničeného chocoflanu vzali. To jsem neměla dělat protože to bylo do hodiny skoro pryč. Marně jsem říkala že to má ztuhnout. Nakonec jsem si schovala kousek na ráno na fotku. Opravdu vyjímečná a výborná:-K.:yes: dávám fotky

SilviaD: Děkuji:-K Do pekáče se dává voda studená, už jsem to doplnila;-)

Vyzerá krásne a lahodne. Tá voda do pekáča sa dáva horúca alebo studená?

magdalenka a MamlajdaD: Moc děkuji:-K

Opravdu pěkné, právě jsem chtěla napsat něco podobného jako magdalenka! Moc se mi líbí! :-K
:yes:

Vyzerá to na veľkú dobrotu...krásny recept, krásne foto. :yes:

Suroviny:
cukr, vejce, cukr, mléko, vanilkové aroma, vejce, cukr, olej, mléko, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, rumové aroma

Přidat fotografie receptu