Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 470 kJ / 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 0,45 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 72,90 g |
Postup přípravy
Dáme vařit brambory.
Steaky z obou stran lehce pomažeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a dáme zpět do lednice. Krok 2: Cca 8-10 minut předtím, než budou hotové brambory, rozpálíme grilovací pánev, tuto nahříváme na vyšší stupeň, minimálně 5 minut.
Dle tloušťky steaků tyto grilujeme z každé strany 1-3 minuty. Krok 3: Upozornění: tady na 100 % platí, raději méně, než více. Budeme-li grilovat delší dobu, maso se vysuší a se steakem nebude mít vůbec nic společnsteakůnai to nebude dobré. Tuňákové steaky, které jsou už připravené a nařezané, např. ze supermarketů, nejsou moc silné, a zde opravdu stačí 1 až dvě minuty z každé strany.
Jakmile steaky otočíme na druhou stranu, nožem odřízneme tenký proužek másla a dáme na povrch každého steaku.
Když jsou steaky dodělané, dáme je na (ideálně předehřátý) talíř, přikryjeme alobalem a necháme ještě 2-3 minuty dojít.
Servírujeme s brambory posypanými petrželí a k přikousnutí můžeme dát italskou / francouzskou bagetu.
Zveřejněno 25. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak z tuňáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzG3
Moje poznámka
Steak z tuňáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzG3
Nejnovější recepty
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 20 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 21 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí nudle
Jindriskas před 5 minutami
Chalupářská pomazánka
Alena Cerna před 19 minutami
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 4 hodinami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 4 hodinami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 5 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 12 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 14 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 14 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 17 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 19 hodinami
Suroviny:
filet z tuňáka,
brambory,
máslo,
pepř,
sůl,
Komentáře (2)