Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z tuňáka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

StandaCB

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 470 kJ /
351 kcal
Bílkoviny9,00 g
Tuky0,45 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy72,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tuňákové steaky vyndáme z lednice až těsně před přípravou.
Dáme vařit brambory.
Steaky z obou stran lehce pomažeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a dáme zpět do lednice. Krok 2: Cca 8-10 minut předtím, než budou hotové brambory, rozpálíme grilovací pánev, tuto nahříváme na vyšší stupeň, minimálně 5 minut.
Dle tloušťky steaků tyto grilujeme z každé strany 1-3 minuty. Krok 3: Upozornění: tady na 100 % platí, raději méně, než více. Budeme-li grilovat delší dobu, maso se vysuší a se steakem nebude mít vůbec nic společnsteakůnai to nebude dobré. Tuňákové steaky, které jsou už připravené a nařezané, např. ze supermarketů, nejsou moc silné, a zde opravdu stačí 1 až dvě minuty z každé strany.

Jakmile steaky otočíme na druhou stranu, nožem odřízneme tenký proužek másla a dáme na povrch každého steaku.
Když jsou steaky dodělané, dáme je na (ideálně předehřátý) talíř, přikryjeme alobalem a necháme ještě 2-3 minuty dojít.
Servírujeme s brambory posypanými petrželí a k přikousnutí můžeme dát italskou / francouzskou bagetu.

Zveřejněno 25. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z tuňáka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzG3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z tuňáka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzG3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

casino: Snažím se psát recepty pokud možno "exaktně". :-D Obzvláště u steaků je to důležité. ;-)

"Steak z tuňáka"
Parádně napsáno :yes:
Přes tuňáka jsem se propracoval i k poživatelné hovězině... ;-)
No, z rybky jsou ale na přípravu jednodušší, že :-)

Suroviny:
filet z tuňáka, brambory, máslo, pepř, sůl,

Přidat fotografie receptu