Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý oběd nebo večeře (aneb co se zbylou rýží)

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 023 kJ /
484 kcal
Bílkoviny0,46 g
Tuky53,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 166 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu, rajčata a cibulku (bílou část) nakrájíme na kousky. Vyškvaříme slaninu na kousku másla do křupava a zpěníme na ní cibulku. Přidáme rajčata a orestujeme. Krok 2: Vsypeme rýži a společně pořádně prohřejeme. Kdo chce, přidá sýr a případně dochutí solí nebo pepřem. Podáváme sypané natí cibulky jako lehké jídlo, se salátem nebo sterilovanou okurkou.

Zveřejněno 3. 10. 2020

Poznámka autorky mika59

Je to variabilní rychlovka. Ta rajčata dají rýži dobrou chuť. Ale jinak můžete přidat cokoliv, bylinky, výrazný sýr, česnek, kapary, prostě podle chuti, ale slanina by měla být. Množství surovin je orientační.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý oběd nebo večeře (aneb co se zbylou rýží)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rAQk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý oběd nebo večeře (aneb co se zbylou rýží)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rAQk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Eja57:
ad. poslední věta:
Jj, může bejt :-)
No, ale je to podobné jako podávat k témuž ( k přírodnímu kuřecímu prsu) cosi jako francouzské brambory, že ;-)
Zatímco někdo by to pojal jako JEDNO jídlo par excellence, tak jiný by z toho vytvořil dvě plnohodnotná jídla ;-)

Eja57: Ano tohle je recept daný a určitě to nebudu dělat jen ze zbylé rýže, ale budu to vařit účelově. Tahle kombinace mi stačí,ale kdo chce může si to změnit. A díky ;-):-K

Já bych si dovolila nesouhlasit s předdiskutujícími - a dokonce i s Poznámkou...
Tohle je jídlo s jasně definovanou chutí z minima surovin- slanina, sušená rajčata, cibulka:yes: j byla by podle mne škoda to sunout směrem " hoď tam cokoli co najdeš"...
Dovedu si to představit jako přílohu k přírodnímu kuřecímu prsu jen osolenému....

"... můžete přidat cokoliv..."
Svatá pravda;-)

:yes::yes: skvělé - to je takové hodně variabilní rizoto po česku, které jsme vařili asi všechni a je dobré si takové recepty připomenout<3:-K

Suroviny:
rýže, máslo, rajče sušené v oleji, cibulka jarní, pepř, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu