Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný losos na citronu

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 1-2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie133 kJ /
32 kcal
Bílkoviny0,63 g
Tuky0,36 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy5,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lososa omyjeme, osušíme a dáme kůží dolů na větší kousek alobalu, horní stranu osolíme, velké kapary rozpůlíme, položíme na lososa.  Z citronu ukrojíme dva plátky a ze zbytku vymačkáme na lososa šťávu. Plátky položíme na kapary a alobalem zabalíme lososa jako "svačinu". Krok 2: Dáme do předehřáté trouby (raději dávám "alobalového" lososa ještě do pekáčku, kdyby kapala  či se obal nechtěně protrhl) na 180°C a pečeme cca 20-25 min. podle tloušťky lososa. Upečeného lososa poznáme, když vezmeme vidličku a při jemném zatlačení se ryba začne snadno oddělovat na lupínky. 

Zveřejněno 4. 10. 2020

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Recept je dietní sám osobě, ale vzhledem k tomu, že není použit ani žádný olej či jiný tuk, je opravdu lahodně pečený pouze "ve vlastní" šťávě s citronem a kapary (můžeme použít i trochu šťávy z kaparů, kromě citronu, máme-li rádi více kyselejší chutě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný losos na citronu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E3NK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný losos na citronu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E3NK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Alobal?
PNP?
No a proč neééé noviny?
:-D
https://www.toprecepty.cz/recept/47422-ryba-v-novi...

yanull: To nepochybně. Dělám lososa podobně - jen ho osolím a položím na papír na pečení, který lze malinko potřít olivovým olejem. Nebalím ho. V rozpálené troubě je hotový za 15 minut - to se musí vychytat podle toho, jak která trouba peče, zdá má gril, který je dobré využít apod. Ryba už nesmí být syrová a zároveň musí zůstat šťavnatá. Citrónem se může ryba pokapat před úpravou i po ní až na talíři.

Možná by bylo vhodnější k přípravě použít papír na pečení, alobal s citronem se moc "nekamarádí" ;-)

Suroviny:
losos, sůl mořská, citron, kapary

Přidat fotografie receptu