Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 726 kJ / 3 520 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,73 g |
Tuky | 22,58 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 239 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 707,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vdolky:
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Vařené studené brambory najemno nastrouháme, přidáme ostatní suroviny, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Bez kynutí z něj vypracujeme malé bochánky (ve tvaru buchet), které klademe na plech s pečícím papírem blízko k sobě. Vdolečky by měly zaplnit 1 velký plech.
Po dohotovení pokryjeme utěrkou a necháme zhruba 15 minut kynout. Poté potřeme rozpuštěným tukem a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut. Po upečení potřeme ještě jednou tukem. Krok 2: Povidla:
Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme kolečka omytého citrónu i s kůrou a rozdusíme na kaši. Pokud máme nádobu s nepřilnavým dnem, jde to i bez přidání vody. Pak citrón vyjmeme a povidla osladíme medem. Po vychladnutí můžeme přidat rum nebo rozinky namočené v rumu. Tvaroh rozšleháme s jogurtem a ochutíme vanilkovým cukrem. Krok 3: Vdolečky na talíři natrhneme, bohatě pomažeme povidly a ozdobíme tvarohem. Nebo vše naservírujeme na talíře a misky a necháme strávníky, ať se obslouží sami.
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Vařené studené brambory najemno nastrouháme, přidáme ostatní suroviny, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Bez kynutí z něj vypracujeme malé bochánky (ve tvaru buchet), které klademe na plech s pečícím papírem blízko k sobě. Vdolečky by měly zaplnit 1 velký plech.
Po dohotovení pokryjeme utěrkou a necháme zhruba 15 minut kynout. Poté potřeme rozpuštěným tukem a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut. Po upečení potřeme ještě jednou tukem. Krok 2: Povidla:
Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme kolečka omytého citrónu i s kůrou a rozdusíme na kaši. Pokud máme nádobu s nepřilnavým dnem, jde to i bez přidání vody. Pak citrón vyjmeme a povidla osladíme medem. Po vychladnutí můžeme přidat rum nebo rozinky namočené v rumu. Tvaroh rozšleháme s jogurtem a ochutíme vanilkovým cukrem. Krok 3: Vdolečky na talíři natrhneme, bohatě pomažeme povidly a ozdobíme tvarohem. Nebo vše naservírujeme na talíře a misky a necháme strávníky, ať se obslouží sami.
Zveřejněno 6. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3gX
Moje poznámka
Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3gX
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 23 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 11 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 25 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
brambory,
mléko,
vejce,
droždí,
cukr krupice,
sůl,
máslo,
jablko,
citron,
med,
rum,
tvaroh,
jogurt bílý,
cukr vanilkový
Komentáře (6)