Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí smetanové karbanátky z trouby

Karbanátky se dají připravit na mnoho způsobů. Smetanové karbanátky, pečené v troubě, z kuřecího masa, okořeněné hořčicí a paprikou, jsou jako dělané k nedělnímu obědu. Ideální přílohou ke karbanátkům je bramborová kaše.

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení masa

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 075 kJ /
1 213 kcal
Bílkoviny96,22 g
Tuky87,34 g
Vláknina0,86 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 1,11 g
Sůl2,83 g
Sacharidy10,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme nakrájíme na drobné kousky a smícháme se zbylými surovinami. Krok 2: Směs masa vezmeme do ruky a párkrát s ní bouchneme do misky. Maso se dobře spojí. Odložíme nejméně na hodinu do lednice. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Z odleželé směsi tvoříme mokrýma rukama karbanátky, které uložíme na plech. Krok 4: Potřeme olejem a pečeme na 200 °C 25-35 minut (podle velikosti). V polovině můžeme karbanátky otočit. Záleží na tom, jak vám peče trouba.

Zveřejněno 7. 10. 2020

Poznámka autorky mika59

Já jsem dělala dva druhy. Polovinu karbanátků jsem asi 15 minut před koncem potřela hořčicí a posypala strouhaným sýrem. Dopekla jsem už společně. Dali jsme si k tomu bramborovou kaši. Bez sýru jsme měli zastudena.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí smetanové karbanátky z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OrQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí smetanové karbanátky z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OrQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Chuťově dobré, ale po přidání smetany bylo maso řídké. Přidala jsem do něj nastrouhanou goudu a dala upéct do formy na biskupský chlebíček.

gustavo.woltmann: To mně opravdu potěšilo a děkuji za to..:-K:-K

Tak tohle je opravdu pochoutka :-8 recept jsem zkusil minulý víkend na návštěvě u rodičů a sklidil jsem jen pochvaly a pozitivní komentáře :-8 přitom tak jednoduchý recept...opravdu skvělý :yes:
Gustavo Woltmann

mika59: Děkuji:-)

kustka:Ne je tam smetana.. díky.:-K

Krása. A vajíčka se tam nedávají?

Bylo to tak dobré, že bych to snědla za syrova při dochucování. :-D
Masíčko šťavnaté , ta smetanová chuť lahodná , měla jsem kus (doslova) goudy ,tak jsem udělala všechny sypané sýrem , no pochutnali jsme si moc :yes::yes:
Moc děkuji za úžasné recepty :-K:-K

zdenka.s: Určitě ano, jen právě, že jsou kuřecí jsou velice jemné. Ale klidně i z jiného masa..a moc Zdeni děkuji..:-K:-K

Ty Vaše fotky jsou :yes::yes::yes: a recepty :yes: :yes: :yes: :yes:
Mám v lednici mleté ,ale vepřové , půjde to ? Moc se mi líbí to posypání sýrem , určitě je to mňamka.

rihana: Moc děkuji :-K:-K

Prostě nádhera :yes:

Suroviny:
řízky stehenní, smetana ke šlehání, hořčice, paprika sušená sladká, cibulka jarní, vegeta, sůl, pepř mletý, bylinky, olej

Přidat fotografie receptu