Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí stehna na rozmarýnu

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 2+

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 289 kJ /
308 kcal
Bílkoviny0,80 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytá a osušená stehna osolíme a okmínujeme, vložíme do pekáčku, přidáme rozdrobený bujón, snítky rozmarýnu poklademe na stehna a podlijeme vínem. Přiklopíme horním pekáčem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Krok 2: Pečeme cca hodinu a půl či déle, dokud maso nezměkne. Během pečení maso občas podlijeme výpekem, dvakrát otočíme, můžeme přidat více vína či vody, pokud se rychleji vypařuje. Krok 3: Podávala jsem jak s knedlíkem a červeným zelím, tak s lehkým zeleninovým salátem.

Zveřejněno 10. 10. 2020

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Recept je připravován bez přidání jakéhokoli tuku, cibule či česneku, je tedy vhodný pro všechny se sníženou funkcí slinivky a žlučníku. Samozřejmě tyto ingredience jsou možné do receptu pro zvýšení chutě dodat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí stehna na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKOn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí stehna na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKOn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno krůtí, rozmarýn, víno bílé, bujón zeleninový, sůl mořská, kmín celý

Přidat fotografie receptu