Suroviny
Porce: Podle velikosti nakrájených kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 427 kJ / 6 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,78 g |
Tuky | 348,01 g |
Vláknina | 28,60 g |
Cholesterol | 772 mg |
Sodík | 192 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 740,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vymažeme a vysypeme formu 30 cm dlouhou a 21 cm širokou (větší ne) a podle formy ustřihneme pečící papír. Nastrouhané ořechy smícháme s moučkovým cukrem.
Krok 2: Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme kypřící prášek, vanilkový cukr a promícháme. Kvasnice rozšleháme v mléku, přidáme do mouky s kousky změklého másla a vejcem. Propracujeme hladké těsto.
Krok 3: Těsto rozdělíme na tři stejné díly a uděláme z každého váleček, který nejdříve rozmačkáme na pečící papír a pak válečkem rozválíme po celém papíru. Těsto posypáváme moukou, aby se nelepilo na váleček. Vyválené těsto dáme do formy pečícím papírem navrch, přimáčkneme k formě a pečící papír opatrně stáhneme. Použijeme na druhá dvě těsta, která vyválíme stejně.
Krok 4: Těsto pomažeme marmeládou, posypeme půlkou smíchaných ořechů, dáme druhé vyválené těsto, které zase potřeme marmeládou, posypeme druhou polovinou ořechů a přikryjeme třetím vyváleným těstem. Necháme 1 hodinu nakynout a pak dáme do vyhřáté trouby na 180°C péct asi na 40 minut dozlatova na druhou drážku. Po upečení necháme chvíli vychladnout, položíme na ně tác, opatrně převrátíme a vyklopíme. Do mističky prosejeme cukr, zalijeme horkou vodou, přidáme lžíci citronové šťávy, olej, rozšleháme a nalijeme na řezy. Pomocí velkého nože uhladíme a necháme zaschnout. Studené krájíme na podlouhlé kousky.
Zveřejněno 11. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Újezdecké ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O3VG
Moje poznámka
Újezdecké ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O3VG
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
kvasnice,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mléko,
vejce,
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová,
olej
Komentáře (20)