Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatá sekaná

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6+

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 061 kJ /
2 405 kcal
Bílkoviny189,30 g
Tuky150,11 g
Vláknina23,30 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 9,70 g
Sůl23,92 g
Sacharidy70,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience zpracujeme dobře rukama (na hnětač se to lepí a ruce jsou ruce). Necháme trochu odpočinout a propracujeme ještě jednou. Krok 2: Přendáme do olejem vymazané zapékací misky či pekáče, vytvarujeme šišku, kterou přikryjeme plátky slaniny. Krok 3: Dáme do trouby vyhřáté na 200°C, přidáme na 240°C a 8-10 minut pečeme na vysoké teplotě. Krok 4: Pak přelijeme 3 dl horké vody a dál pečeme na 190°C. Celkem pečeme 1,5 hodiny, občas podlijeme, pak už přeléváme vzniklou šťávou a pokud není třeba, vodou už nepodléváme. Krok 5: Sekanou jíme se šťouchanými bramborami, smíchanými s na slanině osmaženou cibulkou a sekanou petrželkou, ale také s bramborami omaštěnými máslem, posypanými nasekanou pažitkou, což nemá konkurenci. Také s bramborovým salátem nebo kaší.

Zveřejněno 11. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3Xl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3Xl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: Nějak jsem měla problém s odesláním receptu, dokonce se mi smazala i fotka, tak jsem ji tam znovu vložila a objevilo se mi, že název už existuje, tak jsem přidala vepředu Fakt a nakonec jsou tam recepty oba, tak, prosím jeden vymažte.
Majoránka se tam spojí se všemi surovinami a nepřevládá, i když je domácí a čerstvě nasušená. Zdravím.:-)

Tak tomu říkám "vyladěný", propracovaný recept:yes: Dělám občas podobně, sýr, mléko atd. ale tohle je :yes: dokonce i když bych měla pocit, že té majoránky je tam moc, tak asi není....

Suroviny:
maso vepřové mleté, špek, sýr strouhaný, mléko, voda, mouka polohrubá, vejce, libeček, majoránka, sůl, česnek, cibule, pepř, chilli paprika čerstvá, paprika sušená sladká, slanina, voda

Přidat fotografie receptu