Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové výpečky z bůčku

Klasiku české kuchyně, dozlatova upečené kostky prorostlého bůčku, připravíme snadno. Maso nakrájené na kostky smíchané s cibulí a česnekem opečeme ze všech stran a těšíme se, až s rodinou zasedneme k vynikajícímu obědu.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 467 kJ /
2 024 kcal
Bílkoviny89,45 g
Tuky178,47 g
Vláknina7,63 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 365 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy13,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnutý bůček nakrájíme na stejnoměrné kousky (6 kousků na porci). Krok 2: Maso osolíme, opepříme, promícháme s oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibulí a utřeným česnekem. Krok 3: Vložíme je do pekáče, mírně podlijeme vodou a dáme péci do rozehřáté trouby. Během pečení masem občas zamícháme a dbáme, aby se cibule nepřipálila. Krok 4: Měkké, dozlatova upečené maso z pekáče vyjmeme a zalijeme je procezeným vypečeným tukem. Krok 5: Vepřové výpečky podáváme teplé s kyselým zelím a vařenými brambory nebo jinou přílohou.

TIP: Nejlepší recepty z vepřového masa

Zveřejněno 12. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové výpečky z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Jxo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové výpečky z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Jxo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

mika59: Děkuji za vloženou fotku. Jídlo vypadá chutně.:yes::-K

Dnes jsem výpečky pekla, k tomu rané zelí. Přidávám foto.:-K

Suroviny:
bůček bez kosti, česnek, cibule, sůl, pepř mletý, voda

Přidat fotografie receptu