Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka na žampionovém lůžku s kroketami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 059 kJ /
253 kcal
Bílkoviny7,28 g
Tuky12,98 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 223 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy25,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku pokrájíme na plátky silné asi 3 cm, zlehka ji klouby prstů rozklepeme, okořeníme solí, pepřem, přidáme tymián a pomažeme olivovým olejem. Necháme asi hodinku odležet. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a panenku na oleji zprudka opečeme z obou stran. Panenku zabalíme do alobalu. Krok 2: Do pánve v které jsme restovali panenku dáme máslo, pokrájenou šalotku a chvilku restujeme. Poté přidáme na plátky pokrájené žampiony a restujeme asi 5 minut. K žampionům přidáme mascarpone a prohříváme dokud se nerozpustí. Podle chuti osolíme a opepříme. Krok 3: Den předem uvařené brambory zbavíme slupky a nastrouháme je najemno. Přidáme žloutek, mouku podle potřeby, parmezán, sůl, pepř a řádně promícháme. Tvoříme kuličky a obalujeme lepivé těsto ve strouhance. Smažíme ve friťáku do zlatavé barvy. Panenku podáváme na žampionech s kroketami.

Zveřejněno 17. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka na žampionovém lůžku s kroketami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A0q7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka na žampionovém lůžku s kroketami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A0q7

Marie

Suroviny:
panenka vepřová, tymián, pepř, olej olivový, žampióny, máslo, mascarpone, cibule šalotka, brambory, žloutek, sýr parmazán strouhaný, pepř, mouka hrubá, strouhanka

Přidat fotografie receptu