Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lotus jablečný koláč

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 684 kJ /
4 227 kcal
Bílkoviny56,99 g
Tuky266,01 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 733 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy388,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 170°C, dno formy vyložíme pečicím papírem. Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vsypeme do připravené formy a vytvarujeme dno, dobře přitlačíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 10 minut. Krok 2: Mascarpone a zakysanku vyšleháme společně s cukrem do hladké směsi. Přidáme vanilku a zašleháme vejce. Nalijeme na horkou předpečenou sušenkovou krustu a uhladíme. Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme. Promícháme s kořením a rovnoměrně navrstvíme na smetanovou směs. Krok 4: Cukr, mouku a vločky smícháme, přidáme máslo nakrájené na malé kousky. Ideální je drobenku připravit v mixéru, ale lze i ručně. Drobenku rovnoměrně nasypeme na jablka a dáme péct do trouby vyhřáté na 170°C asi na 30 minut. Koláč dozdobíme zakysanou smetanou a oblíbeným ovocem.

Zveřejněno 18. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lotus jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0JRV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lotus jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0JRV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sušenky karamelové, máslo, mascarpone, smetana zakysaná, extrakt vanilkový, vejce, jablko, skořice, ořech muškátový, cukr třtinový, mouka polohrubá, vločky ovesné, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu