Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna s rybízovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 333 kJ /
319 kcal
Bílkoviny2,92 g
Tuky0,50 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy68,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehná potrieme olejom, posypeme oreganom, okoreníme, osolíme. Dáme do pekáča a a zakryté pečieme v rúre na 180°C domäkka. Pred koncom pečenia odkryjeme a dopečieme. Krok 2: Do malého kastrólika dáme ríbezle, med a vodu a zakryté dusíme cca 15 min, kým omáčka nezhustne. Krok 3: Upečené stehná podávame s omáčkou a prílohou podľa svojej chuti.

Zveřejněno 18. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna s rybízovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrZE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna s rybízovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrZE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

MamlajdaD: Jo,jo ja na hrnce rada koukam, ale jen na plne! Ty tvoje jsou hezky. plne:-Q, tak nakukuji.;-);-);-)

Dajda: Plne s tebou súhlasím. :yes: Brusinky milujem. :-) Ten recept, čo si dala link, som akosi poriadne nezaevidovala, ale mám domácu kačku, tak vyskúšam. Díky za tip.:yes:;-) Skúsim n ájsť tú kuchársku knihu, každý recept sa hodí. ;-)

tejaja: Já kombinaci masa a ovoce miluju. Maso na víně (hovězí, králík nebo zvěřina) s brusinkami je pro mě vrcholem kulinářských zážitků. Brusinky ke svíčkové nechápu jenom jako ozdobu ztrácející se na plátku citrónu, prostě jich musí být hodně a dávám je zvlášť do misky, aby si každý mohl nabrat podle libosti. Nedávno jsem objevila tuhle kachnu s pomerančem https://www.toprecepty.cz/recept/58320-kachni-prso..., je výborná i s tím doporušovaným celero-bramborovým pyré. Už dlouho vlastním kuchařku Receptář ve znamení zvěrokruhu od Alice Pinkové, kde jsou uvedeny specialit oblíbené lidmi narozenými v daných znameních, no a o blížencích se tam tvrdí, že mají rádi kombinaci masa a ovoce. Na mě to tedy platí. ;-) Mimochodem v té kuchařce jsou zajímavé recepty.

Anna Kocikova: Anička, to nie je zlý nápad, nabudúce to vyskúšam podľa teba. :yes:;-)

MamlajdaD: :-D:-D:-D Anička, s tými stehienkami ako s prílohou si to vymyslela dobre, to ma pobavilo. :yes: Inak, tým, že používam veľa zeleniny,, mi táto ako príloha stačí. Alebo ovocie. Odvykla som si používať zemiaky, ryžu a pod. ako prílohu. A je to fajn, zjem dosť a necítim sa po obede unavená, ospalá, ale ľahúčko a fungujem ďalej jedna radosť.

tejaja: Pořád přemýšlím o té tvojí příloze, tedy přesněji ne-příloze: "mne netreba k tomu nič, ja to jem bez prílohy", to ti závidím, že ti to stačí. Já se přiznám, že bych asi za chvíli měla hlad. Ale možná, kdyby se přikusovalo k tomu stehýnku druhé stehýnko, tak to by asi byla výtečná příloha, která by se mi navíc líbila. ;-) Ale ber prosím, tento komentík s humorem, nemyslím to tak úplně vážně a už vůbec né ve zlém! ;-):-D:-D:-K Moc zdravím! :-K:-K:-K

Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D Asi mi nakukuješ do hrnců, já to dělám stejně, jen těch hřebíčků dávám 7, jeden doprostřed a šest okolo - vypadá to jako kytička. ;-):-D:-D Dík Verunko a moc zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD: Jeste delam k takovemu papani ryzi s celou cibuli a napicham do ni hrebicky na hrnek ryze asi 4 kusy hrebicku. Prihodim k ryzi a uvarim spolu. K ovoci se to privoni a ladi.

Terezko,prosím,neměj mě za"čuně":-Dale já bych stehna pekla přímo s tím rybízem a spol<3Mám ráda kombinaci-maso,ovoce:yes:Recept se mi líbí:-K

Dajda: Dajdi, nie som, ale ja na znamenia neverím, to by na svete existovalo len 12 typov ľudí. To by bola nuda, však? :-D Ale mám rada akékoľvek kombinácie, hlavne, keď je tam ovocie. ;-);-)

tejaja: Nejsi Ty náhodou blíženec, ti mají rádi kombinaci masa a ovoce.

Eja57: Já bych brala ty placičky - krokety, jakékoliv. ;-)

Vždyť Terezka píše, že příloha dle chuti...
Za mne určitě ne rýže a houskové knedle....cokoli bramborového...noky? nějaké bramborové placičky? i bych si představila brknedle....
Ale mi by chutnalo...:yes:

Dievčatá, ďakujem, som rada, že sa vám recept páči. K tej prílohe, mne netreba k tomu nič, ja to jem bez prílohy a vychutnávam si kombináciu mäsa a ríbezlí. ;-)

Veronika.Hrozna: Veru, dík za nápad! :yes: Ty tvoje bramborové krokety už jsem před časem obdivovala u nějakého tvého vaření, moc se mi líbí. <3;-) Mně napadly jen krupicové krokety, možná by také nebyly k tomu špatné. Dík za ten nápad s kombinací dvou příloh, to by mohlo být naprosto skvělé! :yes::-D Moc zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD: K takovým ovocným omáčkám dělám kynuté smažené bramborové krokety, ale s tím kuřetem jsi nejsem moc jista, takže bych udělala pár hranolek a taky rýži, ode všeho trošku. Jo, mně to taky chybí, recept báječný, ale přílohy nejsou napsané. A ne vždycky, se dá orientovat podle fotky.

MiskaM už hezky napsala to, co bych napsala také. :yes: Mně spíš vrtá hlavou příloha, podle mne by snad byla nejlepší rýže? Na chuť i na barvu by se mi k té omáčce zdála být nejvhodnější. No zkusit tu omáčku mohu leda z rybízové marmelády, trochu doslazené medem, rybíz nemám. Ale možná časem zkusím, ráda zkouším nové chutě! Snad to tak půjde uvařit. ;-):-K:-K:-K

To vypadá moc hezky <3 i dobré to může být. Hlavně ta kombinace kuřecích stehen a rybízové omáčky :-K určitě někdy vyzkouším :yes:

Suroviny:
stehno kuřecí, olej, pepř, koření oregáno sušené, sůl, rybíz červený, med, voda

Přidat fotografie receptu