Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stockholmský ořechový koláč

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mimosa mimosa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 487 kJ /
2 267 kcal
Bílkoviny58,04 g
Tuky152,68 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 338 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy159,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s oběma cukry. Krok 2: Přisypeme ořechy, strouhanku a prášek do pečiva. Krok 3: Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 170°C cca 3/4 hodiny - zkoušíme špejlí. Po vyklopení posypeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 22. 10. 2020

Poznámka autorky mimosa

Recept z knížky Snění za svitu polární záře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stockholmský ořechový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqO7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stockholmský ořechový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqO7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

bystrouska-tak to netuším,zkoušela jsem ho prvně,s tímto také nemám zkušenost

Koláč vypadá zajímavě : žádná mouka jen trocha strouhanky:-O. Mohla bych cukr nahradit medem nebo ještě lépe čekankovým sirupem:-? Co by to udělalo s těstem:-? Nemám v tomto směru žádné zkušenosti :-8, tak snad mi někdo z Vás poradí . Děkuji :-*

mimosa: tak jsem Ti to tam dopsala...

Recept z knížky Snění za svitu polární záře/Než jsem stačila dopsat dovětek,tak jsem to poslala/

Suroviny:
cukr krystal, vejce, cukr vanilkový, ořechy vlašské, strouhanka, prášek do pečiva, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu