Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 637 kJ / 3 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,50 g |
Tuky | 117,83 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 454 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 532,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýňové pyré:
Troubu jsem předehřála na 180 °C. Dýni jsem napříč přepůlila, vydlabala semínka a obě půlky položila rozříznutou částí na plech s pečicím papírem. Dýně bude upečená, jakmile půjde propíchnou vidlicí. Trvá to asi hodinu. Dýni po upečení nechte vychladnout.
Když dýně vychladla tak, abych ji udržela v ruce, vydlabala jsem dužinu, dala ji do robotu a rozmixovala dohladka. Připravila jsem si mísu s cedníkem a do něj vložila pyré. Vychladlé pyré s mísou jsem dala do lednice a nechala přes noc odkapat. Dejte pozor - cedník se nesmí dotýkat dna. Druhý den jsem odkapané pyré přendala do skleničky a zavíčkovala. V ledničce vydrží 2 dny, v mrazáku až 2 měsíce. Krok 2: Do mísy dejte vejce, krupicový cukr a vanilkový cukr. Vše vyšlehejte do pěny.
Snižte otáčky šlehače a přilijte mléko a olej. Šlehejte dál a mezitím si připravte mouku, do které přidejte prášek do pečiva, skořici a vše promíchejte. Krok 3: Sypkou směs postupně přisypte k mokré směsi a vymíchejte hladké těsto. Krok 4: Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné půlky přisypte kakao a do druhé půlky přidejte dýňové pyré. Krok 5: Těsto vlijte na plech vymazaný tukem a vysypaný hladkou moukou. Spodní vrstva může být kakaová nebo naopak. Přidávat těsto můžete po lžicích. Krok 6: Plech vložte do trouby předehřáté na 180°C a řezy pečte 30 minut. Upečení vyzkoušejte na špejli.
Troubu jsem předehřála na 180 °C. Dýni jsem napříč přepůlila, vydlabala semínka a obě půlky položila rozříznutou částí na plech s pečicím papírem. Dýně bude upečená, jakmile půjde propíchnou vidlicí. Trvá to asi hodinu. Dýni po upečení nechte vychladnout.
Když dýně vychladla tak, abych ji udržela v ruce, vydlabala jsem dužinu, dala ji do robotu a rozmixovala dohladka. Připravila jsem si mísu s cedníkem a do něj vložila pyré. Vychladlé pyré s mísou jsem dala do lednice a nechala přes noc odkapat. Dejte pozor - cedník se nesmí dotýkat dna. Druhý den jsem odkapané pyré přendala do skleničky a zavíčkovala. V ledničce vydrží 2 dny, v mrazáku až 2 měsíce. Krok 2: Do mísy dejte vejce, krupicový cukr a vanilkový cukr. Vše vyšlehejte do pěny.
Snižte otáčky šlehače a přilijte mléko a olej. Šlehejte dál a mezitím si připravte mouku, do které přidejte prášek do pečiva, skořici a vše promíchejte. Krok 3: Sypkou směs postupně přisypte k mokré směsi a vymíchejte hladké těsto. Krok 4: Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné půlky přisypte kakao a do druhé půlky přidejte dýňové pyré. Krok 5: Těsto vlijte na plech vymazaný tukem a vysypaný hladkou moukou. Spodní vrstva může být kakaová nebo naopak. Přidávat těsto můžete po lžicích. Krok 6: Plech vložte do trouby předehřáté na 180°C a řezy pečte 30 minut. Upečení vyzkoušejte na špejli.
Zveřejněno 23. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snadné a rychlé dýňové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEgL
Moje poznámka
Snadné a rychlé dýňové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEgL
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 10 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 30 minutami
Plněné ořechy
Handour před 41 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
cukr krupice,
pyré dýňové,
olej,
kakao,
vejce,
skořice,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
dýně
Komentáře