Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s krustou, hranolky a dipem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 835 kJ /
439 kcal
Bílkoviny14,74 g
Tuky14,60 g
Vláknina7,10 g
Cholesterol 21 mg
Sodík 447 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy58,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nakrájíme na tenké hranolky a dáme je na 15 minut do studené vody, tak je zbavíme přebytečného škrobu. Následně je osušíme a dáme do mísy. Zakápneme je olivovým olejem, osolíme a řádně promícháme. Vložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 220°C do zezlátnutí. Krok 2: Panenku pokrájíme na asi 2 cm silné špalíky. Ty osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pánev zakápneme olivovým olejem a panenku z obou stran zprudka orestujeme, aby se zatáhla. V misce smícháme strouhanku, Parmazán, bazalku a promícháme. V této směsi obalujeme panenku ze všech stran, dáme do zapékací misky, nastavíme troubu na 220°C na program gril. Panenku vložíme do vrchní části trouby a pečeme 10 minut. Vytvoří se krásně zlatavá a křupavá krusta. Krok 3: Než se panenka s hranolky upeče, tak připravíme dip. V misce smícháme jogurt, majonézu, bazalku, prolisovaný česnek, sůl a pepř podle chuti. Dip řádně promícháme. Panenku podáváme s hranolky a dipem.

Zveřejněno 25. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s krustou, hranolky a dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QD1Z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s krustou, hranolky a dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QD1Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, pepř, sýr parmazán strouhaný, strouhanka, bazalka čerstvá, brambory, olej olivový, sůl, jogurt bílý, majonéza, bazalka čerstvá, česnek, pepř

Přidat fotografie receptu