Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 368 kJ / 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,79 g |
Tuky | 40,90 g |
Vláknina | 0,31 g |
Cholesterol | 604 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 23,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce vyšleháme vajíčka, mléko, muškátový oříšek, vanilkový extrakt a cukr. Máslo rozehřejeme v pánvi na středním plameni. Plátky toastového chleba namáčíme do vajíčkové směsi tak, aby chléb nasákl, a smažíme na másle do zlatavé barvy z obou stran.
Krok 2: Bílý jogurt smícháme s vanilkovým cukrem. Toasty podáváme posypené moučkovým cukrem, pokrájeným ovocem a jogurtem.
Zveřejněno 25. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzský toast
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WM7n
Moje poznámka
Francouzský toast
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WM7n
Nejnovější recepty
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 1 hodinou
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 12 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno před 22 hodinami
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno 14. 4. 2025 08:00
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno 13. 4. 2025 16:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 44 minutami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 9 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 13 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 14 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 14 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 14 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
SofieA před 15 hodinami
Dušená mrkev
Jirka1977 před 16 hodinami
Obyčejné nudle se smaženým zelím
Radovan123 před 16 hodinami
Ledvinky na smetaně
Karel1234 před 20 hodinami
Suroviny:
vejce,
mléko plnotučné,
ořech muškátový strouhaný,
skořice mletá,
extrakt vanilkový,
cukr vanilkový,
máslo,
chléb toustový tmavý,
cukr moučkový,
ovoce,
cukr vanilkový
Komentáře (2)