Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 036 kJ / 1 921 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,43 g |
Tuky | 161,34 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 452 mg |
Sodík | 306 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 21,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsní řízek rozkrojíme 4 malé řízečky, lehce naklepeme jen klouby ruky, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem z obou stran. V hluboké pánvičce dáme rozehřát olej (nejlépe arašídový),
Krok 2: Zatím připravíme tempuru. Nasypeme směs do misky, zalijeme po lžících hodně studenou vodou a vidličkou promícháme do hustého těstíčka. Jakmile se dělají v oleji ode dna bublinky vkládáme tempurou obalené řízečky a smažíme dozlatova. Tempura se dá udělat doma smícháním 2:1:1 PL hl. mouky, rýžové mouky a škrobu s ledovou vodou, ale vyplatí se ji koupit, povede se a díky ledové vodě se v horkém oleji nafoukne a je vždy křupavá.
Krok 3: Řízečky podáváme s různě upravenými brambory, tatarskou omáčkou a nezapomeneme doplnit čerstvým salátem podle vlastní chuti.
Krok 4: Do válcovité nádoby nalijeme150 ml slunečnicového oleje, přidáme celé vejce, půl lžičky hořčice, špetku cukru, soli, pepře a zakápneme citronem. Tyčový mixér ponoříme až na dno nádoby a pustíme mixování. Pomalu zvedáme jako píst směrem vzhůru, trvá to 20 -30 vteřin a majonéza je hustá a skvělá.
Na tatarku přidáme 1 najemno nakrájenou šalotku, 1 menší najemno nakrájenou nakládanou okurku, 1 lžičku nasekaných kaparů, dle chuti špetku polévkového dochucovadla bez konzervantů a vše promícháme.
Na tatarku přidáme 1 najemno nakrájenou šalotku, 1 menší najemno nakrájenou nakládanou okurku, 1 lžičku nasekaných kaparů, dle chuti špetku polévkového dochucovadla bez konzervantů a vše promícháme.
Zveřejněno 29. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnekové řízečky v tempuře a domácí tatarka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BkLW
Moje poznámka
Česnekové řízečky v tempuře a domácí tatarka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BkLW
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
česnek,
sůl,
voda,
tatarská omáčka,
olej,
vejce,
pepř,
cukr,
hořčice,
okurka čerstvá,
cibule šalotka,
kapary
Komentáře