Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná podle tatínka

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 536 kJ /
367 kcal
Bílkoviny21,85 g
Tuky15,84 g
Vláknina3,10 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 6,60 g
Sůl16,42 g
Sacharidy33,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve promícháme maso se studenou vodou (nebo s hovězím vývarem) a necháme odstát. Pak vmícháme mouku, vejce, koření, cukr a sůl. V zimě necháme uležet (v lednici i 2 dni, v létě 1 den, nejlépe v kameninové nádobě. Pak ruce namáčíme ve studené vodě a utvoříme 2 šišky. Krok 2: Šišky sekané klademe na pekáč vymazaný sádlem a vysypaný strouh. houskou. Povrch sekané můžeme trochu posypat kmínem. Pečeme dozlatova při teplotě 180 st. C, přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou (příp. vývarem).

Zveřejněno 30. 10. 2020

Poznámka autorky MamlajdaD

Moje poznámka: Z vepřového masa uděláme sekanou podobným způsobem, dobré je dát jen jednu lžíci mouky a dva namočené rohlíky. Lze přidat i na drobné kostičky nakrájené uzené maso nebo uzeninu. S česnekem se také nemusí šetřit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná podle tatínka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nz9N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná podle tatínka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nz9N

Komentáře (4)

Jaromira18: Děkuji za milý komentář!:-K V maminčině staré kuchařce vzadu jsou listy, na které se připisují osvědčené recepty a jediný z nich je psaný tatínkovým písmem, a to tahle sekaná. Tak jsem jí musela konečně vyzkoušet, no dopadlo to velice dobře a jedle, tak snad si pochutná i někdo další. ;-):-8 Zdravím! :-K:-K:-K

:yes: Moc bych si pochutnala.:-K:-K

yanull: Dík za komentář! :-K Já způsobem, který popisuješ, dělám plněnou sekanou, uzavřu jí i po stranách (jako bonbon) a nechávám jí zabalenou přes noc v lednici a pak teprve peču. Tak upravená nepraská. ;-) Díky a moc zdravím! :-K:-K:-K

Mně se sekaná dobře tvaruje na pečícím papíru. Trochu ho navlhčím vodou, maso rozprostřu a pomocí něj i smotám a vyklopím do pekáče.:-K

Suroviny:
mouka hladká, vejce, paprika sušená sladká, pepř, koření nové koření mleté, cukr písek, česnek, voda, sůl

Přidat fotografie receptu