Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z krůtích žaludků a srdíček

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 050 kJ /
1 207 kcal
Bílkoviny162,80 g
Tuky40,91 g
Vláknina17,42 g
Cholesterol 420 mg
Sodík 828 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy43,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze srdíček odřízneme "vršek", rozpůlíme, očistíme od krevních sraženin a půlky ještě rozpůlime.
Žaludky taktéž nakrájíme a očistíme, ale hlavně seřízneme tvrdé bílé "šlachy". Krok 2: Uzenou slaninu nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce a počkáme, až pustí tuk (já přidal i zbytky krájené slaniny, které mně zbyly od snídaně).
Potom kousky uzené slaniny vyndáme a vyhodíme. Osmažíme cibuli, česnek a nakonec papriku. Krok 3: Přidáme maso, osolíme a orestujeme. Přidáme rajský protlak a přiměřené množství horké vody. Vložíme čajové vajíčko s kořením.
Dusíme do měkka. Nakonec přidáme hrášek a ještě chvilku podusíme.

Zveřejněno 31. 10. 2020

Poznámka autora cekrops

P.S.1: Ořezy ze srdíček a žaludků nevyhazujeme, nýbrž dáme do mrazáku. Ve vývaru budou jistě prospěšnější, než v koši.

P.S.2: Pokud by bylo potřeba, tak guláš zahustíme moukou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z krůtích žaludků a srdíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZPY8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z krůtích žaludků a srdíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZPY8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Fajn recept, ale kousky slaniny bych určitě nevyhodila ale použila jinam..;-)

yanull: Velké kousky uzené slaniny jsem vyhodil - měli hodně silnou chuť a v krůtím guláši by to nebylo asi ono. Použil jsem je hlavně na tuk pro cibuli. Ale ty malé kousky z obyčejné krájené jsem tam nechal - viz.foto č. 7 .
Jo a máte pravdu že jsem tam zapomněl napsat že jsem ten guláš nakonec trošku zahustil hl.moukou . Ale opravdu jen trošku.;-)

Dle mých zkušeností rajčatový protlak (ne pyré) zahušťuje docela dobře - i když, já ho dávám na konci restování základu....
Ta slanina mne pobavila (ořezy nevyhazovat, nechat na vývar, slanina šup do koše:-D), ale přiznám se, že já jakoukouli slaninu buď syrovou nebo hezky vypečenou, ale kostičky v omáčce nee...to bude možná ten důvod???
Ale by mi chutnalo, omáčka vypadá na fotce velmi jedle:yes:

Z jakého důvodu se vyhazuje slanina? Pokud se tedy nepřipálila. Tento guláš je bez zahuštění? Postačí pouze cibule?

Suroviny:
srdce krůtí, žaludky krůtí, cibule, česnek, slanina uzená, hrášek sterilovaný, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, pepř, koření nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, kmín celý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu