Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z krůtích žaludků a srdíček

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 050 kJ /
1 207 kcal
Bílkoviny162,80 g
Tuky40,91 g
Vláknina17,42 g
Cholesterol 420 mg
Sodík 828 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy43,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze srdíček odřízneme "vršek", rozpůlíme, očistíme od krevních sraženin a půlky ještě rozpůlime.
Žaludky taktéž nakrájíme a očistíme, ale hlavně seřízneme tvrdé bílé "šlachy". Krok 2: Uzenou slaninu nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce a počkáme, až pustí tuk (já přidal i zbytky krájené slaniny, které mně zbyly od snídaně).
Potom kousky uzené slaniny vyndáme a vyhodíme. Osmažíme cibuli, česnek a nakonec papriku. Krok 3: Přidáme maso, osolíme a orestujeme. Přidáme rajský protlak a přiměřené množství horké vody. Vložíme čajové vajíčko s kořením.
Dusíme do měkka. Nakonec přidáme hrášek a ještě chvilku podusíme.

Zveřejněno 31. 10. 2020

Poznámka autora cekrops

P.S.1: Ořezy ze srdíček a žaludků nevyhazujeme, nýbrž dáme do mrazáku. Ve vývaru budou jistě prospěšnější, než v koši.

P.S.2: Pokud by bylo potřeba, tak guláš zahustíme moukou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z krůtích žaludků a srdíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZPY8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z krůtích žaludků a srdíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZPY8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Fajn recept, ale kousky slaniny bych určitě nevyhodila ale použila jinam..;-)

yanull: Velké kousky uzené slaniny jsem vyhodil - měli hodně silnou chuť a v krůtím guláši by to nebylo asi ono. Použil jsem je hlavně na tuk pro cibuli. Ale ty malé kousky z obyčejné krájené jsem tam nechal - viz.foto č. 7 .
Jo a máte pravdu že jsem tam zapomněl napsat že jsem ten guláš nakonec trošku zahustil hl.moukou . Ale opravdu jen trošku.;-)

Dle mých zkušeností rajčatový protlak (ne pyré) zahušťuje docela dobře - i když, já ho dávám na konci restování základu....
Ta slanina mne pobavila (ořezy nevyhazovat, nechat na vývar, slanina šup do koše:-D), ale přiznám se, že já jakoukouli slaninu buď syrovou nebo hezky vypečenou, ale kostičky v omáčce nee...to bude možná ten důvod???
Ale by mi chutnalo, omáčka vypadá na fotce velmi jedle:yes:

Z jakého důvodu se vyhazuje slanina? Pokud se tedy nepřipálila. Tento guláš je bez zahuštění? Postačí pouze cibule?

Suroviny:
srdce krůtí, žaludky krůtí, cibule, česnek, slanina uzená, hrášek sterilovaný, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, pepř, koření nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu