Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 829 kJ / 1 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,72 g |
Tuky | 140,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 1,97 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 18,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby podusíme na tuku a cibulce, osolíme a okořeníme tak, jak jsme zvyklí, když děláme smaženici, raději trochu výrazněji. Vše podusíme (vajíčka do míchanice ovšem nedáváme!). Zapékací misku trochu vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Zapékací misku volte poněkud větší, houbová hmota při pečení nejdřív dost nabude, tak aby vám to nepřeteklo! Po zchladnutí upečené suflé zase poněkud klesne.
Krok 2: Čtvrt litru šlehačky (pikantnější je podle mých zkušeností ale zakysanka), rozkvedláme se 4 syrovými vejci a 150 g dobrého nastrouhaného sýra. Přidáme podušené houby, vidličkou vše zlehka promícháme, podle potřeby dochutíme, nalejeme do zapékací misky a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 175-180 ºC. Pečeme dozlatova tak, aby pokrm byl propečený i uvnitř (asi 35-40 minut). Pokrm je na povrchu zapečený do zlatohněda.
Krok 3: Podávat můžeme s brambory, já ale dávám přednost krajíci chleba. Pestrost pokrmu dodáme obložením vhodnou zeleninou (plátky nebo dílky rajčete, plátky okurky, kolečky nebo proužky papriky apod.)
Zveřejněno 1. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Houbové suflé" - skvostné papáníčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OQA
Moje poznámka
"Houbové suflé" - skvostné papáníčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OQA
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 26 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
houby lesní,
žampióny,
olej,
cibule,
pepř,
kmín celý,
česnek,
vejce,
sýr,
šlehačka,
olej,
mouka hrubá
Komentáře (38)