Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štola tvarohová

Tvarohová štola, která nemusí kynout, je snadnou a rychlou variantou oblíbeného vánočního moučníku. Je plná rozinek, ořechů a voní po kandovaném ovoci, másle a rumu. Připravte si ji doma i vy podle následujícího receptu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenka81

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min + odpočinutí těsta

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava, + odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 723 kJ /
6 865 kcal
Bílkoviny132,76 g
Tuky304,92 g
Vláknina43,90 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 735 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy875,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a přidáme k mouce. Přidáme tvaroh, sůl a nakrájený tuk. Vypracujeme hladké a vláčné těsto. Přidáme rozinky, nasekané mandle a strouhanou citronovou kůru. Těsto přikryjeme a necháme 1 hodinu odpočinout. Krok 2: Těsto vyválíme na vále do rozměru 30x40 cm. Delší stranu přehneme do žlábku. Štolu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Krok 3: Během pečení potíráme rozpuštěným máslem a jemně sypeme moučkovým cukrem, to opakujeme celkem 4x. Upečenou štolu necháme vychladnout.

TIP: Štóla, klasická kynutá i tvarohová

Zveřejněno 1. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štola tvarohová

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/glZD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štola tvarohová

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/glZD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

polakova zdenka: VŠECHNY Vaše recepty je nutno opravovat! Moderátorky vidíme i tu původní verzi...A Vaše reakce je velmi mírně řečeno nepřiměřená:no:

Tiež som si nevšimla komentáre kolegyniek a opravovala. Že urobíte preklep, je normálne, stane sa. Ale že dokážete klamať "do očí" ˇľuďom, to je silná káva. Pôvodná vaša verzia bola taká, ako píšu kolegyňky, s mamkou. Zabúdate na jednu vec, čo raz na net dáte, to tam je, aj keď to opravíte.

polakova zdenka: Nezlobte se, ale můžu potvrdit, že opravdu tam s mamkou bylo. Navíc byste měla ještě doplnit, při kolika stupních se štola peče, kdo s pečením začíná, to opravdu nemůže vědět.

polakova zdenka: naučte se psát! Bylo tam s mamkou!!! Moderátorka již opravila za vás, skvělá vaše vizitka...takto napsaný recept.
Příště si po sobě recept několikrát přečtěte, než se rozhodnete ho sem vložit, děkuji.

Naučte se číst je tam s moukou NE MAMKOU, kolikrát i ostatní mají překlepy těm se
neposmiváte ? nebo jste všichni dokonalý vše zvládnete na poprvé jak ve psaní tak v kuchyni , posměváčky a takový chytrolíny z duše nesnáším.

Nevšimla jsem si komentáře od kolegyňky, tak jsem recept opravila, ale souhlasím, že byl psaný horkou jehlou. A těsto, ve kterém je prášek do pečiva se přece nedává kynout.

Co znamená dát do důlku s mamkou?
Co znamená necháme 1 hodinu plynout?

Máte ten recept vůbec vyzkoušený, anebo jste ho celý odněkud jen zkopírovala?

Suroviny:
tvaroh, máslo, cukr moučkový, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, rum, sůl, vejce, ovoce kandované, mandle, rozinky, kůra citronová, máslo, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu