Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborákové omelety plněné šunkou a sýrem

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 388 kJ /
571 kcal
Bílkoviny35,47 g
Tuky24,84 g
Vláknina7,77 g
Cholesterol 785 mg
Sodík 414 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy48,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme těstíčko na bramboráky. Nejprve brambory očistíme a jemně nastrouháme. Ještě před přidáním dalších surovin ho zbavíme přebytečné tekutiny, dále přidáme vlažné mléko, vejce, mouku a vše promícháme. Krok 2: Dále přidáme do směsi prolisovaný česnek, majoránku, mletý kmín, sůl a pepř, kypřící prášek a vše promícháme. Krok 3: Do pánve dáme trochu oleje (opravdu trochu, ať bramboráky nejsou moc mastné) do rozehřátého oleje pomocí naběračky rozprostřeme těstíčko a necháme ho chvíli smažit. Na něj dáme sýr a dva plátky šunky, bramborák překlopíme na půlku a smažíme takto z obou stran dozlatova.

Zveřejněno 1. 11. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Bramboráky jsou díky kypřícímu prášku nadýchané a jemné. Receptů na ně je tu sice dost, ale myslím, že tyto tu nejsou. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborákové omelety plněné šunkou a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kp8K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborákové omelety plněné šunkou a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kp8K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, vejce, mléko, mouka hladká, česnek, majoránka, kmín mletý, kypřící prášek, pepř, šunka dušená, sýr tavený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu