Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karé na houbách po slovenském způsobu

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 219 kJ /
1 247 kcal
Bílkoviny15,08 g
Tuky90,84 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 116 mg
Sodík 364 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy56,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Dáme opéci na rozpálený olej, do kterého jsme nejprve přidali na kostičky nakrájený špek. Krok 2: Opečeme dozlatova. Potom přidáme rajčatový protlak, citrón a čerstvé houby, pokrájené na plátky. Podlijeme červeným vínem a trochou vody, přidáme nové koření a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme kouskem čerstvého másla. Krok 3: Příloha podle chuti, já jsem podávala s rýží, hodí se i těstoviny nebo brambory.

Zveřejněno 10. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé na houbách po slovenském způsobu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/En0l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé na houbách po slovenském způsobu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/En0l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Jaromira18: Děkuji za milý komentář! :-K:-K Jídlo je dost chuťové odlišné od naší houbové omáčky, ale je moc dobré. Jen mne tam překvapilo to červené vino, k houbám bych použila spíše bílé. Ale chutnalo mi. :-8;-):-D Moc zdravím!:-K:-K:-K

:yes::yes:

Suroviny:
pepř, olej, slanina, šťáva citronová, cukr krystal, víno červené, houby, protlak rajčatový, mouka hladká, voda, koření nové koření, máslo

Přidat fotografie receptu