Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s cizrnou a rajčaty

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Martinaaa Martinaaa

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 350 kJ /
801 kcal
Bílkoviny7,84 g
Tuky48,88 g
Vláknina19,02 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy52,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna osolte a obalte v hladké mouce, přebytečnou mouku oklepejte. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a stehna na něm orestujte do zlatova. Vyjměte je ven a dejte stranou. Krok 2: Do téhož kastrolu dejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte do zlatova. Přidejte nakrájená rajčata a slitou cizrnu a chvíli restujte. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Krok 3: Pak vraťte zpátky kuře, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste 40 minut. Dále vařte ještě dalších 20 minut bez pokličky, aby se vydusila přebytečná šťáva z rajčat. Krok 4: U nás podáváme pouze kuře s cizrnou, ale je možno uvařit nějakou přílohu.

Zveřejněno 11. 11. 2020

Poznámka autorky Martinaaa

Fotku přidám jakmile budu vařit, bude to brzy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s cizrnou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YOyY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s cizrnou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YOyY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

No hlavně se musí udělat to kuře a pak následně vydusit ta tekutina z rajčat, proto to dělám tak dlouho.

Eja57: Také se mi to zdá zbytečně dlouho, já z této cizrny dělám salát bez jakékoli tepelné úpravy a naprosto to stačí.

Opravdu dusíme cizrnu z plechovky celkem 60 minut? Nedáváme ji později?
U toho finálního dušení 20 minut bez pokličky bych možná zdůraznila minimální teplotu a hlídat - těch tekutin je tam minimum.

U nás se jí bez přílohy, ale každému to asi nemusí vyhovovat, tak ať si to pak každý udělá dle svého. Napsala jsem to nesrozumitelně ? Kdyžtak to opravím.

Prosím, tak jedlo jeme bez prílohy alebo s prílohou podľa svojej chuti?

Suroviny:
stehno kuřecí, mouka hladká, olej olivový, česnek, cibule, rajče, cizrna, víno bílé, sůl, pepř černý

Přidat fotografie receptu