Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bio langoše

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

StandaCB

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 228 kJ /
1 967 kcal
Bílkoviny63,80 g
Tuky20,87 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy371,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a 160 ml vlažné vody. Zamícháme a necháme cca 10 minut vykynout. Krok 2: Do zadělávací mísy dáme mouku, olej, jogurt, sůl a poté vzešlý kvásek a umícháme těsto. Když je těsto vymíchané dohladka, dáme přes mísu potravinovou folii a necháme 10 minut kynout. Krok 3: Připravíme talíře nebo větší prkénko, nebo silikonový vál, nebo nějaké plastové krabice. Dno lehce vymažeme olejem. Krok 4: Poté těsto vyndáme, rozdělíme na cca 6 bochánků, dáme na naolejovanou plochu, přetáhneme přes ně
potravinovou folii a necháme dalších cca 30 minut kynout. Krok 5: Cca 7 minut před vykynutím těsta rozpálíme v pánvi olej. Krok 6: Vykynuté bochánky lehce pomažeme olejem, aby se nelepily a roztáhneme je do placek, na požadovanou velikost. Vkládáme je do rozpáleného oleje a usmažíme z obou stran. Krok 7: Na hotové langoše si dá každý to, co mu chutná.

Zveřejněno 13. 11. 2020

Poznámka autora StandaCB

Velmi důležité je, aby těsto hodně a dobře vykynulo, jinak se dostaví neúspěch.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bio langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6PBN

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bio langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6PBN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, jogurt bílý, olej olivový, cukr, sůl, droždí čerstvé, voda, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu