Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza Margherita (pečená v remosce)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny pro 1

1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 228 kJ /
1 966 kcal
Bílkoviny106,10 g
Tuky55,50 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 702 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy252,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup těsto:
Mouku smícháme s droždím rozpuštěným ve vlažné vodě a oleji. Mírně osolíme a hněteme tak dlouho, až vznikne hladké těsto, které se začne odlepovat od stěn mísy. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Vykynuté těsto znovu krátce prohněteme, vložíme do olejem vymazané remosky a čistou rukou těsto po dně rozprostřeme. Těsto můžeme také rozválet na placku na vále potřeným trochou oleje. Dbáme na to, aby těsto vyplnilo celé dno a okraje byly nepatrně zdvižené. Krok 2: Postup na ozdobení pizzy:
Na těsto v remosce poklademe spařená, oloupaná, jemně pokrájená rajčata, poloviční množství na kostičky nakrájené mozzarelly, posypeme trochou soli, nasekanou bazalkou, pokapeme olejem a zapečeme. Krok 3: Pečeme asi 25-30 minut - dokud nezačne těsto na okrajích zlátnout. Krok 4: Než pizzu vyjmeme z remosky, posypeme ji zbývajícím sýrem, zakryjeme horkým víkem, vypneme ze sítě a 5 minut necháme ještě v remosce, dokud se mozzarella nerozpustí. Hotovou pizzu krájíme na porce.

Zveřejněno 14. 11. 2020

Poznámka autora Jurgen.k

Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně,,.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza Margherita (pečená v remosce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jo04

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza Margherita (pečená v remosce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jo04

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Svého času jsem se v domácích podmínkách pokoušel připravovat pizzu jako z pizzerie...
Mimo jiné i v remosce. resp. pomocí dvou remoskových těles - jedno zespodu, druhé shora...
Jak to dopadlo?
No, Italy mám co by Fibingerová kamenem dohodila...;-):-):-D

Milovníci pizzy se asi chytají za hlavu:omg: Název nechávám - ale dle mne je to prostě buchta s příchutí Margherity....

Suroviny:
mouka hladká, voda, droždí, olej, sůl, olej, rajče, sýr mozzarella, bazalka čerstvá, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu