Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvová buchta s polevou ze zakysané smetany

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenika

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 790 kJ /
3 535 kcal
Bílkoviny56,85 g
Tuky191,26 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 1,60 g
Sodík 322 mg
Sůl0,97 g
Sacharidy392,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, máslo na kousky a vypracujeme hladké těsto. Dvě třetiny rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím dno dortové formy. Lehce ho propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Krok 2: V míse promícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem, žloutky, škrobem a citronovou šťávou. Broskve rozkrojíme na poloviny, vyjmeme pecky a dužinu nakrájíme na měsíčky. Krok 3: Ze zbylého těsta vyválíme úzký plát těsta. Stočíme ho do šneka a rozvineme po obvodu formy u předpečeného mírně zchladlého korpusu. Krok 4: Na dno rozložíme polovinu nakrájených broskví. Zalijeme je připravenou náplní a po obvodu poklademe zbylými měsíčky broskví. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 45 minut. Necháme vychladnout a potom nakrájíme.

Zveřejněno 14. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová buchta s polevou ze zakysané smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vE8n

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová buchta s polevou ze zakysané smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vE8n

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, prášek do pečiva, vejce, máslo, smetana zakysaná, cukr moučkový, žloutek, škrob bramborový, šťáva citronová, broskve

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu