Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska v citronové marinádě

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 469 kJ /
829 kcal
Bílkoviny109,45 g
Tuky36,99 g
Vláknina4,85 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 404 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy12,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytou a osušenou tresku nakrájíme na porce. Smícháme marinádu z oleje, citronové šťávy, bylinek a koření do hladké emulze. Necháme uležet nejméně dvě hodiny. Krok 2: Na pánvi rozpustíme ghí nebo máslo s troškou oleje a tresku opékáme cca 4-5 minut z každé strany, celkem 8-10 minut podle síly masa. Během opékání přeléváme rybu výpekem. Podáváme s máslovými bramborami.

Zveřejněno 17. 11. 2020

Poznámka autorky mika59

Recept je jednoduchý, ale chutný. Místo brambor můžeme podávat zeleninu dušenou na másle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska v citronové marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/My1m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska v citronové marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/My1m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
filé, citron, olej, kmín mletý, paprika sušená sladká, sůl, petrželka, ghee

Přidat fotografie receptu