Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Růžicový koláč s tvarohem a borůvkami

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 835 kJ /
3 307 kcal
Bílkoviny101,00 g
Tuky93,00 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 690 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,44 g
Sacharidy487,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, lžíci cukru a 2 lžíce mouky (vše z připraveného, odváženého množství) a necháme 20 minut pracovat. Krok 2: K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které bude asi 45 minut kynout. Krok 3: Hotové těsto propracujeme, rozválíme, potřeme náplní, zavineme a roládu nakrájíme. Řezy poskládáme do sádlem vymaštěné formy, necháme vykynout (20-35 minut) a upečeme ve vyhřáté troubě do červena (200°C / cca 35 minut). Krok 4: Ještě vřelý koláč několikrát přetřeme směsí rozpuštěného másla a rumu. Vychladlý ho posypeme moučkovým cukrem a podáváme krájený na klínky.

Zveřejněno 24. 11. 2020

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete na www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Růžicový koláč s tvarohem a borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2L9M

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Růžicový koláč s tvarohem a borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2L9M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, rum, máslo, cukr, vejce, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, tvaroh, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, žloutek, borůvky, borůvky, máslo, rum

Přidat fotografie receptu