Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nafoukané sušenky

Vynikající nafoukané sušenky připomínají tradiční crinkles, jsou křupavé na povrchu a uvnitř krásně měkké a vláčné. Když je upečené a vychladlé uzavřeme do dózy nebo skleněné nádoby, vydrží déle měkké jako čerstvé.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 594 kJ /
1 576 kcal
Bílkoviny27,56 g
Tuky69,16 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 173 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy205,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu a máslo. Poté necháme vychladnout. Krok 2: V míse vyšleháme vejce společně s cukrem do světlé pěny. Poté postupně přidáváme čokoládovou směs, mouku s práškem do pečiva a sůl. Vše řádně vypracujeme na pevné a hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme na chvíli do lednice ztuhnout. Krok 3: Z těsta odebíráme stejně velké kousky a děláme kuličky, nakonec pak každou kuličku obalíme v moučkovém cukru a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 10 minut.

Zveřejněno 25. 11. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Sušenky jsou moc dobré a měkké, kdo chce, může nahradit hořkou čokoládu mléčnou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nafoukané sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpoJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nafoukané sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpoJ

Komentáře (3)

Jsou dobré jen moc hořké. Příště bud min hořké čokolády nebo nakombinovat hořkou s mléčnou a nebo dát jen mléčnou

Eja57: děkuji :-K
Ano mám to vyzkoušené a dokonce jsem to viděla někde na netu, mám je v takové skleněné dóze ty sušenky a u nich plátek toustovýho chleba a jsou měkké krásné u nás jsou hned pryč takže nějak nestačí ztvrdnout.

Další verze na "crinkles", v úplně jiném poměru surovin než to znám, líbí se mi malé množství cukru v základu:yes:. Vyzkouším, já se 70% čokoládou, crinkles musí být černé jak noc;-).
Máš vyzkoušeno jak dlouho vydrží měkké? Já u svého receptu tak 4 dny, pak při jakémkoli skladování ztvrdnou a už nikdy nezměknou;-( - ale využila jsem je jako skvělý základ pro "triffle"....

Suroviny:
mouka hladká, čokoláda hořká, máslo, cukr krupice, vejce, prášek do pečiva, sůl, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu