Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky v tukové bláně (bránici, necu) plněné tvarůžky

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 277 kJ /
1 739 kcal
Bílkoviny154,04 g
Tuky111,27 g
Vláknina10,31 g
Cholesterol 667 mg
Sodík 2,71 g
Sůl6,34 g
Sacharidy26,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso smícháme s vejcem, česnekem, cibulí, hořčicí a kořením. Zahustíme strouhankou tak, aby to nebylo husté, ani řídké. Blánu propláchneme ve studené vodě a osušíme. Krok 2: Na plochu rozprostřeme blánu a nakrájíme na čtverce cca 10x10 cm. Poklademe úměrným množstvím masové směsi. Vtlačíme tvarůžek, který jsme podélně rozkrojili napůl. Krok 3: Maso uzavřeme a zabalíme do blány. Můžeme připravit dvěma způsoby. Usmažit na malém množství tuku, nejprve spojem dolů a pozvolným smažením. Blána pustí svůj tuk. Krok 4: Taky můžeme zabalené karbanátky dát do pekáčku, malinko podlít a péct na 200 st. 10 minut přikryté a poté odkryté dopéct dozlatova. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Zveřejněno 25. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky v tukové bláně (bránici, necu) plněné tvarůžky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jovv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky v tukové bláně (bránici, necu) plněné tvarůžky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jovv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Veronika.Hrozna: včera byla k večeři srnčí játra<3 pochopila jsem, že máte ke zvěřině blízko, tak to někdy zkuste. Úžasné

hospodyne: Uz se nasel! Dekuji!

:yes::yes::yes: nádhera- recept i foto, jako vždy:-K

tak ať chutná:-K

Veronika.Hrozna: neumím vložit odkaz na recept - od Marynka - vepřová játra v bláně. ;-)

Hospodyně: Mně by zajímali, ty tvoje načesnekovaná játra na minutku! To máš vlastní receptík???<3

mika59: No, já ji nakonec také někde seženu, ale spíš na jatkách než u řezníků. Ale musím zatelefonovat majiteli jatek, aby mi to nechal na prodejnu poslat, jenže nerada ho otravuji, když to není nutné.

hospodyne: U nás v Ostravě je blána dá se říct hodně často. Běžně u řezníka. A je fakt, že třeba sekaná pečená v bláně je úplně jiná a hlavně šťavnatá, to samé ty karbanátky. A děkuji..:-K:-K

:-Kdo blány balím načesnekovaná játra na minutku nebo sekanou. Ale dost pracně ji sháním. Teď mám dost z vlastních prasat, ale brzy mi dojde:-D Jinak recept:yes::yes:

Suroviny:
maso vepřové mleté, sýr tvarůžky kulaté, cibule sušená, vejce, česnek, hořčice pikantní, strouhanka, paprika sušená sladká, sůl, pepř, blána tuková vepřová

Přidat fotografie receptu