Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná buchta pečená v remosce

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 353 kJ /
3 909 kcal
Bílkoviny68,35 g
Tuky210,93 g
Vláknina26,19 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 415 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy421,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s kakaem, skořicí, práškem po pečiva a odložíme. Cukr s vejci ušleháme do hustější světlé pěny. Pak při nejnižších otáčkách šlehače přilijeme olej a pak větší část mouky. Následně, už nejlépe vařečkou, vmícháme jablka a nahrubo nasekané ořechy. Nakonec ještě vmícháme zbytek mouky. Krok 2: Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané mísy remosky, povrch urovnáme. Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 40-45 minut. Pět minut před koncem pečení už můžeme remosku vypnout a na pečení využít zbytkové teplo. Krok 3: Po upečení odstraníme víko a po částečném zchladnutí můžeme moučník vyklopit. Dělám to tak, že na mísu položím mřížku, mísu otočím, moučník lehce vypadne na mřížku. Pak na něj dám druhou mřížku a znovu otočím. Může se použít i větší talíř. Po vychladnutí povrch lehce pocukrujeme.

Zveřejněno 26. 11. 2020

Poznámka autorky Merylas

Použila jsem větší remosku o průměru 32 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná buchta pečená v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpw6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná buchta pečená v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpw6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr krupice, vejce, olej, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, skořice mletá, ořechy vlašské, jablko, mouka hrubá, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu