Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Risotto Zafferano (šafránové rizoto)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Poky22

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 882 kJ /
689 kcal
Bílkoviny31,18 g
Tuky49,17 g
Vláknina4,95 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,21 g
Sůl3,00 g
Sacharidy13,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Před samotnou přípravou nasypeme šafrán do 0,5dl (nebo velký panák) vody o pokojové teplotě a necháme chvíli odstát. Připravíme taky vývar, musíme pracovat s teplým vývarem. Krok 2: Na másle krátce osmahneme cibulku. Jakmile zesklovatí, přidáme rýži a velmi krátce opečeme (zhruba tak 30 sekund). Přidáme malé množství vývaru spolu s vínem a necháme za stálého míchaní vyvařit. V tomto kroku přidáme taky vodu se šafránem, pepř a špetku soli Krok 3: Postup s vývarem opakujeme stále dokola, dokud není rýže měkká. Vývar přidáváme opravdu po malých dávkách a necháváme postupně vyvařovat. Krok 4: Jakmile rýže dosáhne požadované měkkosti, odstavíme hrnec z plotny. Vmícháme dvě lžíce másla a nastrouhaný parmazán (dá se použít levnější Grana Padano), přikryjeme pokličkou a necháme minutku nebo dvě odpočinout. Krok 5: Při servírování ještě posypeme pár kvítky šafránu.

Zveřejněno 26. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Risotto Zafferano (šafránové rizoto)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nvY7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Risotto Zafferano (šafránové rizoto)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nvY7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, šafrán, víno bílé suché, parmazán, cibule, máslo, pepř

Přidat fotografie receptu