Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šumavský závitek

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Antonie Richter

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min

105 min (105 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 119 kJ /
3 613 kcal
Bílkoviny225,77 g
Tuky268,74 g
Vláknina26,56 g
Cholesterol 834 mg
Sodík 7,04 g
Sůl17,15 g
Sacharidy64,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, nařízneme kraje, naklepeme ,osolíme, opepříme, potřeme slabě plnotučnou hořčicí.
Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, proužek salámu a kopeček syrového kysaného zelí. Svážeme závitky. Krok 2: Do kastrolu dáme sádlo-či olej , závitky zprudka opečeme, dáme stranou a následně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. Přidáme rajský protlak, po chvilce vrátíme zpět závitky, podlijeme, dusíme doměkka. Cibule musí být vydušená, často mícháme a postupně podléváme vroucí vodou nebo, masovým vývarem. Krok 3: Měkké závitky vyndáme a doděláme omáčku. Zahustíme záklechtkou z mouky a vody. Přibližně 250 ml vody, 2 lžíce polohrubé mouky, dolijeme vodou na požadované množství omáčky, provaříme, dochutíme solí pepřem a citronovou šťávou. Úplně nakonec přidáme smetanu ke šlehání, měla by mít pokojovou teplotu, aby se omáčka nesrazila. Ještě chvilku provaříme. Jako příloha je dobrá rýže nebo houskové knedlíky.

Zveřejněno 26. 11. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumavský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DmYK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumavský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DmYK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kýta vepřová, slanina anglická, salám měkký, zelí kysané, cibule, sádlo, hořčice plnotučná, pepř, mouka polohrubá, voda, smetana ke šlehání, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu