Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 119 kJ / 3 613 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 225,77 g |
| Tuky | 268,74 g |
| Vláknina | 26,56 g |
| Cholesterol | 834 mg |
| Sodík | 7,04 g |
| Sůl | 17,15 g |
| Sacharidy | 64,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, nařízneme kraje, naklepeme ,osolíme, opepříme, potřeme slabě plnotučnou hořčicí.
Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, proužek salámu a kopeček syrového kysaného zelí. Svážeme závitky. Krok 2: Do kastrolu dáme sádlo-či olej , závitky zprudka opečeme, dáme stranou a následně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. Přidáme rajský protlak, po chvilce vrátíme zpět závitky, podlijeme, dusíme doměkka. Cibule musí být vydušená, často mícháme a postupně podléváme vroucí vodou nebo, masovým vývarem. Krok 3: Měkké závitky vyndáme a doděláme omáčku. Zahustíme záklechtkou z mouky a vody. Přibližně 250 ml vody, 2 lžíce polohrubé mouky, dolijeme vodou na požadované množství omáčky, provaříme, dochutíme solí pepřem a citronovou šťávou. Úplně nakonec přidáme smetanu ke šlehání, měla by mít pokojovou teplotu, aby se omáčka nesrazila. Ještě chvilku provaříme. Jako příloha je dobrá rýže nebo houskové knedlíky.
Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, proužek salámu a kopeček syrového kysaného zelí. Svážeme závitky. Krok 2: Do kastrolu dáme sádlo-či olej , závitky zprudka opečeme, dáme stranou a následně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. Přidáme rajský protlak, po chvilce vrátíme zpět závitky, podlijeme, dusíme doměkka. Cibule musí být vydušená, často mícháme a postupně podléváme vroucí vodou nebo, masovým vývarem. Krok 3: Měkké závitky vyndáme a doděláme omáčku. Zahustíme záklechtkou z mouky a vody. Přibližně 250 ml vody, 2 lžíce polohrubé mouky, dolijeme vodou na požadované množství omáčky, provaříme, dochutíme solí pepřem a citronovou šťávou. Úplně nakonec přidáme smetanu ke šlehání, měla by mít pokojovou teplotu, aby se omáčka nesrazila. Ještě chvilku provaříme. Jako příloha je dobrá rýže nebo houskové knedlíky.
Zveřejněno 26. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šumavský závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmYK
Moje poznámka
Šumavský závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmYK
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina anglická,
salám měkký,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
hořčice plnotučná,
pepř,
mouka polohrubá,
voda,
smetana ke šlehání,
šťáva citronová
Komentáře (2)