Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí po provensálsku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Odeta Wollmanova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 508 kJ /
838 kcal
Bílkoviny107,22 g
Tuky22,87 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 459 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy49,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 180°C.
Na másle a oleji opečeme kostky jehněčího masa, osolíme, opepříme, přidáme tymián a rozmarýn.
Maso vyjmeme a uchováváme v teple (v troubě). Krok 2: Do výpeku dáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme cibulky, až se obalí v cukru, přidáme česnek, nakrájená rajčata, petrželku, vývar a citronovou šťávu. Necháme zredukovat asi o 1/3. Krok 3: Zeleninovou směs nalijeme na maso a pečeme do změknutí, asi 30 minut.
Když je maso měkké, posypeme strouhankou a dáme 5 minut pod gril na střední výkon nebo má- li trouba funkci na zhnědnutí, bývá tak 5 minut, necháme na zhnědnutí. Krok 4: Podáváme s těstovinami, měli jsme linguine, hodily by se i tagliatelle. Hlavně podáváme horké a samozřejmě se sklenkou lehkého červeného.

Zveřejněno 29. 11. 2020

Poznámka autorky Odeta…

Pokud dám rozmarýn a tymián celé větvičky, před podáváním je vytáhnu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí po provensálsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/joAv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí po provensálsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/joAv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Odeta Wollmanova: :yes:Jahňacie od baraniny poznáte ľahko už podľa vzhľadu, nie je obrastené lojom , baranina už dosť a je tmavšia, tiež podľa vône, necítiť ho ako baraninu. To máte dobre, že dostanete jahňacinu u mäsiara. U nás je dostať ťažko, ja mám z domáceho chovu. Kupujem polovicu jahäaťa a z kostí si robím tiež vývar a zamrazím ho. V každom prípade niet nad jahňacie mäso, ja v podstate iné ani nejem, občas hydinu, tiež domácu a ryby, tie si teda kupujem. :-D:-D:-D

Eja57: Díky. Bylo to opravdu dobré.

tejaja: Měli jsme zavařený telecí, byl jemný a není ho tolik, aby chuť masa přerazil. Spíš jsem pořád zkoušela ten česnek, aby ho nebylo moc, ale stroužky nebyly moc velké a chuť byla vyvážená. Nám v práci nabídli balíčky telecího, ale musely jsme si vzít všechno, maso, kosti, žebra a jak je u nás zvykem, žebra jsou ořezané na kost, tak z toho by na grilování moc nebylo, tak byl vývar. Jehněčí jsem viděla u řezníka, měla jsem obavy, aby to nebyl stoletý beran, ale nebylo cítit, tak bylo ještě z jehňátka.

Netradiční a podle mne pěkná úprava jehněčího, rozhodně vyzkouším, bude mi určitě chutnat:yes:

Jahňacie je moja srdcovka. ;-) Len by som nepodlievala vývarom, pokiaľ by nebol jahňací, ale vodou, aby nepotlačil chuť jahňaciny. ;-)

Suroviny:
plec vepřová, česnek, petrželka zelená, cibulka, vývar, cukr krupice, tymián, rozmarýn, pepř, sůl, olej olivový, máslo, strouhanka, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu