Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 508 kJ / 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,22 g |
Tuky | 22,87 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 459 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 49,10 g |
Postup přípravy
Na másle a oleji opečeme kostky jehněčího masa, osolíme, opepříme, přidáme tymián a rozmarýn.
Maso vyjmeme a uchováváme v teple (v troubě). Krok 2: Do výpeku dáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme cibulky, až se obalí v cukru, přidáme česnek, nakrájená rajčata, petrželku, vývar a citronovou šťávu. Necháme zredukovat asi o 1/3. Krok 3: Zeleninovou směs nalijeme na maso a pečeme do změknutí, asi 30 minut.
Když je maso měkké, posypeme strouhankou a dáme 5 minut pod gril na střední výkon nebo má- li trouba funkci na zhnědnutí, bývá tak 5 minut, necháme na zhnědnutí. Krok 4: Podáváme s těstovinami, měli jsme linguine, hodily by se i tagliatelle. Hlavně podáváme horké a samozřejmě se sklenkou lehkého červeného.
Zveřejněno 29. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joAv
Moje poznámka
Jehněčí po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joAv
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 13 minutami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 14 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 1 hodinou
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 10 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 12 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 12 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 12 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 13 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 13 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 13 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 13 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
česnek,
petrželka zelená,
cibulka,
vývar,
cukr krupice,
tymián,
rozmarýn,
pepř,
sůl,
olej olivový,
máslo,
strouhanka,
šťáva citronová
Komentáře (5)