Suroviny
Porce: 1 plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 328 kJ / 7 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,96 g |
Tuky | 516,71 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 2,68 g |
Sodík | 585 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 629,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto v robotu nebo ručně. Na vále rychle prohněteme a dáme zabalené ve fólii na půl hodiny do chladu. Zatím v míse promícháme vařečkou ingredience na náplň, kromě sněhu z bílků - ten lehce vmícháme do promíchané směsi.
Krok 2: Zapneme troubu na 170°C. Ustřihneme pečící papír přesně podle velikosti plechu.
Odpočinuté těsto vyválíme přímo na pečícím papíru až do krajů a přendáme jednoduše na plech.
Na těsto stěrkou lehce natřeme náplň a uhladíme. Dáme péct do předehřáté trouby cca na 35 minut (podle trouby a hlídáme, až začnou okraje růžovět). 5-7 minut před vyndáním z trouby ušleháme žloutky s cukrem do husté světlé pěny el. šlehačem. Krok 3: Jakmile vyndáme plech z trouby, ihned nalijeme na ořechovou náplň žloutkovou polevu a rychle uhladíme, neboť na horkém plátu rychle zasychá.
Po vychladnutí nakrájíme řezy, nebo můžeme rozkrojit plát na dvě poloviny, slepit na sebe rybízovou marmeládou a pak nakrájet větší řezy jako dezert, nebo nakrájíme malé obdélníčky, čtverečky, trojúhelníčky a vytvoříme tak další druh vánočního cukroví. Dle chuti můžeme dozdobit před nakrájením čokoládou, ale není to nutné.
Odpočinuté těsto vyválíme přímo na pečícím papíru až do krajů a přendáme jednoduše na plech.
Na těsto stěrkou lehce natřeme náplň a uhladíme. Dáme péct do předehřáté trouby cca na 35 minut (podle trouby a hlídáme, až začnou okraje růžovět). 5-7 minut před vyndáním z trouby ušleháme žloutky s cukrem do husté světlé pěny el. šlehačem. Krok 3: Jakmile vyndáme plech z trouby, ihned nalijeme na ořechovou náplň žloutkovou polevu a rychle uhladíme, neboť na horkém plátu rychle zasychá.
Po vychladnutí nakrájíme řezy, nebo můžeme rozkrojit plát na dvě poloviny, slepit na sebe rybízovou marmeládou a pak nakrájet větší řezy jako dezert, nebo nakrájíme malé obdélníčky, čtverečky, trojúhelníčky a vytvoříme tak další druh vánočního cukroví. Dle chuti můžeme dozdobit před nakrájením čokoládou, ale není to nutné.
Zveřejněno 30. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové řezy se žloutkovou polevou ve třech podobách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/px9V
Moje poznámka
Ořechové řezy se žloutkovou polevou ve třech podobách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/px9V
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 8 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 9 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 10 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 10 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 10 minutami
Košíčky s ořechovou náplní
Neregistrovaný před 20 minutami
Ovocná buchta ze zakysané smetany
Neregistrovaný před 25 minutami
Cuketový krém s mrkví
Neregistrovaný před 32 minutami
Kornoutky z oplatek
Neregistrovaný před 33 minutami
Lehká nivová pomazánka
Neregistrovaný před 36 minutami
Linecký koláč
Neregistrovaný před 40 minutami
Míša řezy
Neregistrovaný před 43 minutami
Krémová česneková polévka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Rychlé asijské hovězí ramen nudle
Neregistrovaný před 1 hodinou
Suroviny:
cukr moučkový,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
máslo,
vejce,
šťáva citronová,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
ořechy,
citron,
bílek,
žloutek,
cukr moučkový
Komentáře