Suroviny
Porce: 1 plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 328 kJ / 7 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,96 g |
Tuky | 516,71 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 2,68 g |
Sodík | 585 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 629,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto v robotu nebo ručně. Na vále rychle prohněteme a dáme zabalené ve fólii na půl hodiny do chladu. Zatím v míse promícháme vařečkou ingredience na náplň, kromě sněhu z bílků - ten lehce vmícháme do promíchané směsi.
Krok 2: Zapneme troubu na 170°C. Ustřihneme pečící papír přesně podle velikosti plechu.
Odpočinuté těsto vyválíme přímo na pečícím papíru až do krajů a přendáme jednoduše na plech.
Na těsto stěrkou lehce natřeme náplň a uhladíme. Dáme péct do předehřáté trouby cca na 35 minut (podle trouby a hlídáme, až začnou okraje růžovět). 5-7 minut před vyndáním z trouby ušleháme žloutky s cukrem do husté světlé pěny el. šlehačem. Krok 3: Jakmile vyndáme plech z trouby, ihned nalijeme na ořechovou náplň žloutkovou polevu a rychle uhladíme, neboť na horkém plátu rychle zasychá.
Po vychladnutí nakrájíme řezy, nebo můžeme rozkrojit plát na dvě poloviny, slepit na sebe rybízovou marmeládou a pak nakrájet větší řezy jako dezert, nebo nakrájíme malé obdélníčky, čtverečky, trojúhelníčky a vytvoříme tak další druh vánočního cukroví. Dle chuti můžeme dozdobit před nakrájením čokoládou, ale není to nutné.
Odpočinuté těsto vyválíme přímo na pečícím papíru až do krajů a přendáme jednoduše na plech.
Na těsto stěrkou lehce natřeme náplň a uhladíme. Dáme péct do předehřáté trouby cca na 35 minut (podle trouby a hlídáme, až začnou okraje růžovět). 5-7 minut před vyndáním z trouby ušleháme žloutky s cukrem do husté světlé pěny el. šlehačem. Krok 3: Jakmile vyndáme plech z trouby, ihned nalijeme na ořechovou náplň žloutkovou polevu a rychle uhladíme, neboť na horkém plátu rychle zasychá.
Po vychladnutí nakrájíme řezy, nebo můžeme rozkrojit plát na dvě poloviny, slepit na sebe rybízovou marmeládou a pak nakrájet větší řezy jako dezert, nebo nakrájíme malé obdélníčky, čtverečky, trojúhelníčky a vytvoříme tak další druh vánočního cukroví. Dle chuti můžeme dozdobit před nakrájením čokoládou, ale není to nutné.
Zveřejněno 30. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové řezy se žloutkovou polevou ve třech podobách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/px9V
Moje poznámka
Ořechové řezy se žloutkovou polevou ve třech podobách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/px9V
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 16 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 17 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 18 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
MaKaDuHa před 2 hodinami
Kuřecí vývar
MaKaDuHa před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Yennefer1 před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 9 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 9 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 9 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 10 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 11 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 12 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 14 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
máslo,
vejce,
šťáva citronová,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
ořechy,
citron,
bílek,
žloutek,
cukr moučkový
Komentáře